Medie: Esbern Snare er ukampdygtig efter grundstødning

Via Olfi24. marts kl. 10:163
Medie: Esbern Snare er ukampdygtig efter grundstødning
Illustration: Forsvarets billedgalleri.

Ifølge det danske forsvars-medie Olfi har det danske fregat Esbern Snare været ude for et havari, der har gjort den ukampdygtig i længere tid. Havariet er sket i forbindelse med en grundstødning den 27. februar og har ført til, at Søværnet aflyste deltagelsen i den årlige øvelse Joint Warrior, hvor ”Esbern Snare” for første gang skulle have haft to helikoptere ombord på én gang. Ingeniøren arbejder på at få verificeret oplysningerne fra Forsvarskommandoen.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
24. marts kl. 12:40

Esben Snarre er ukampdygtig efter grundstødning

'plejer' skibet ikke at hedde "Esbern Snare"??

Men så'n er der jo så meget! :)

1
Journalist -
24. marts kl. 12:11
Journalist

Forsvarskommandoen har 24. marts sendt følgende korte meddelelse til Ingenøren om havariet:

»Skibets tekniske overvågningssystem har registreret en uregelmæssighed, som ved nærmere undersøgelse viste sig at være en skade i en glasfiberdel, som beskytter en af skibets sensorer. Der blev ikke konstateret yderligere skader, og glasfiberdelen er blevet udskiftet,« skriver Forsvarskommandoen og fortsætter:

»Skaden er sandsynligvis opstået som følge af påvirkning udefra, men hvilken og hvordan skal afklares i den igangværende undersøgelse i Forsvarets Skibshavarikommission. Kommissionens arbejde har til opgave at afklare de nøjagtige omstændigheder omkring havarier, således erfaringen efterfølgende kan omsættes til tilpasning af relevant uddannelse, træning og procedurer.«