FN: Vandmangel i byer vil fordobles mod 2050

Via EcoWatch23. marts kl. 10:057
FN: Vandmangel i byer vil fordobles mod 2050
Den globale vandmangel ventes at blive fordoblet frem mod 2050 ifølge en ny FN rapport Illustration: Bigstock.

Der er en global vandkrise undervejs. Sådan indledtes den første FN Vandkonference siden 1977 med advarslen om, at byboere uden adgang til rent drikkevand vil fordobles mod 2050. Ifølge en af hovedforfatterne bag rapporten er en af de store udfordringer staters manglende evne til at sikre sikker adgang til vandkilder i områder som eksempelvis det centrale Afrika.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
11
24. marts kl. 12:44

Det gælder så desværre ikke i hele verden. Med Afrika og Afghanistan som de helt tydelige undtagelser. Men især Japan og Sydkorea er på rette vej.

Afrika vil være det kontinent der sidst stopper befolkningsvæksten, af indlysende årsager.

Afrika er dog på rette kurs. Du vil fx. få svært ved at finde afrikanske lande hvor fertilitetsraterne stiger og ikke falder, men ja: de falder fra et meget højt niveau.

Bangladesh fx. er også flot på vej, og er faldet fra 6+ børn pr kvinde i 1980 til 2.0 i 2020.

Jeg synes det er synd hvis vi lader Peters kontrafaktuelle provokationer afspore debatten yderligere - det er jo netop hans hensigt: At få alle debatter til at omhandle atomkraft, dieselbiler og overbefolkning.

13
3. april kl. 16:21

Afrika vil være det kontinent der sidst stopper befolkningsvæksten, af indlysende årsager.

Afrika er dog på rette kurs. Du vil fx. få svært ved at finde afrikanske lande hvor fertilitetsraterne stiger og ikke falder, men ja: de falder fra et meget højt niveau.

Bangladesh fx. er også flot på vej, og er faldet fra 6+ børn pr kvinde i 1980 til 2.0 i 2020.

Pga. begrebet "opfyldning" varer det længe før Afrika og Bangladesh når ligevægtspunktet mellem fødsel og død. Den seneste generation er den største og selvom hver kvinde kun får 2 børn i snit, så vil befolkningnen fortsætte med at stige indtil alle de ældre og mindre generationer er blevet erstattet med generationer, der er ligeså store som den nyeste.

14
3. april kl. 17:15

Pga. begrebet "opfyldning" varer det længe før Afrika og Bangladesh når ligevægtspunktet mellem fødsel og død. Den seneste generation er den største og selvom hver kvinde kun får 2 børn i snit, så vil befolkningnen fortsætte med at stige indtil alle de ældre og mindre generationer er blevet erstattet med generationer, der er ligeså store som den nyeste.<br />

Er vi uenige? Som jeg skrev i #8 vil det tage frem til år ~2100 før befolkningstilvæksten vender - det er lang tid set med mine briller.

Det ændrer ikke på konklusionen: Befolkningstilvæksten er i realiteten stoppet, da antallet af børn er toppet. Nu skal vi bare se det udspille sig.

Fra antallet af børn topper, til antallet af mennesker topper, vil der gå ~en middellevealder.

10
24. marts kl. 12:24
9
24. marts kl. 12:06

Grunden til, at vi stadig bliver flere, er jo, at vi ikke dør hurtigt nok - forstået på den måde, at det er stigningen i gennemsnitlig levealder, der driver befolkningstiolvæksten i øjeblikket.

Det gælder så desværre ikke i hele verden. Med Afrika og Afghanistan som de helt tydelige undtagelser. Men især Japan og Sydkorea er på rette vej.

Men det helt store problemet er, at alle politikere næsten uden undtagelser arbejder på hvordan man kan vende denne tendens, af hensyn til den økonomiske vækst så der kan betales pensioner (men det kan der jo, så hvis folk ikke varetager uproduktive jobs).

Det ville være godt hvis en stærk folkelig bevægelse lod politikerne forstå, at det faktisk er en ønskedrøm at befolkningstallet falder. og at vi IKKE skal importere arbejdskraft for at holde befolkningstallet oppe. Istedet skal regnearksjoungløren (og politikerens egen SoME ansvarlige) efteruddannes, så han kan fatte om en mureske.

8
24. marts kl. 10:56

Nu er det jo rent faktisk sådan, at vi allerede er holdt op med at føde så mange børn</p>
<p>Grunden til, at vi stadig bliver flere, er jo, at vi ikke dør hurtigt nok - forstået på den måde, at det er stigningen i gennemsnitlig levealder, der driver befolkningstiolvæksten i øjeblikket.

Kloge ord som altid Flemming, og jeg er helt enig 👍 Antallet af børn på jorden er toppet og befolkningstilvæksten fra nu til 2100 skyldes at folk bliver voksne og gamle før de dør, som du også skriver.

Peter har fået dette dokumenteret igen og igen, men ligesom kunstnernavnet “Diesel”, er indlægget kun skrevet for at provokere. Det er ikke i et ønske om at blive klogere, indgå i debat eller oplysning. Det er ren “brandstiftelse” på forummet.

I 2023 har Peter Hansen været så aktiv med trolleri på ing.dk, at hans bruger med ~15 års kommentarer blev slettet. Som “modsvar” har han bare oprettet nye konti med samme navn, hvoraf jeg har set en to-tre stk blive slettet samme dag. Den nuværende konto er vist fra 20/3-2023.

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, om der er sket noget drastisk i Peter’s liv, som får ham til at søge afledning via denne “Agent Provocateur”-opførsel.

Oprigtigt ment: Er alt okay Peter?

4
24. marts kl. 09:08

Storbyernes befolkningstal stiger ved tilvandring, ikke fødsler.

Der er forskel på overbefolkning, globalt, regionalt og lokalt!

Hvis storbyer tiltrækker flere mennesker end deres lokale vandforsyning kan bære, så er der tale om lokal overbefolkning.

Selv København er overbefolket, der skal hentes vand på den anden side af omegns kommunerne.

Hvis de mennesker der søger mod storbyerne kommer fra steder med dårlige leve vilkår. Så er der et problem disse steder der kan/skal adresseres så folk ikke flytter og laver overbefolkning i storbyerne.

De bedste værkstøjer vi har i skuffen hedder: Uddannelse, frihed og rimeligt stabile leve vilkår!