Sponseret indhold

Nordiske ingeniørvirksomheder stiller skarpt på digitaliseringen

Nordiske arkitekt- og ingeniørvirksomheder omfavner i stigende grad ny teknologi for at sikre deres konkurrencedygtighed på et marked præget af disruption. Men virksomhederne står overfor mange udfordringer, der endnu skal overvindes. Det viser en ny rapport fra Deltek, der for første gang dækker nøglemarkeder i EMEA og APAC.

Af TECH RELATIONS for Deltek

Norden bliver ofte opfattet som et af de mest teknologisk avancerede områder i verden. Danske, svenske og norske virksomheder er typisk blandt blandt frontløberne når det kommer til at omfavne nye teknologier og anvende dem til at skabe nye produkter og services, drive bæredygtighed og forbedre kundeoplevelser.

Selvom Norden huser virksomheder, der er early-adopters og som er i stand til at identificere og implementere væsentlige nye teknologier i deres arbejde, så findes der stadig en række udfordringer, som spænder ben for de næste skridt i de nordiske virksomheders rejse mod digital transformation. Blandt andet er A&E virksomheder nødt til at skalere deres løsninger for at kunne genopfinde deres eksisterende forretningsmodeller og i sandhed blive virksomheder, der er digital-first. Det kræver strategier, der sætter den digitale transformation i fokus.

Et øget fokus på digital transformation

Spørger man de nordiske virksomheder, hvordan de selv opfatter deres evner til at forstå og være opmærksomme på nye teknologier, er svenskerne det nordiske folkefærd, der er både mest opmærksomme på nye teknologisk strømninger og som har den bedste forståelse for emergerende teknologier.

A&E virksomheder i hele regionen mener dog generelt at have et godt greb om deres strategi for digital transformation. Alligevel siger næsten halvdelen af de nordiske virksomheder at deres organisation endnu befinder sig i den udforskende fase af deres digitale transformation. Det vil sige at nordiske A&E virksomheder i et bredt omfang er bevidste om nødvendigheden af en strategi for deres digital transformation, men endnu ikke har én på plads. Det er dog i høj grad et omdrejningspunkt for virksomhederne at overgå til et mere digitalt fokus og en fjerdedel af virksomhederne forventer at den digitale transformation i fremtiden vil være deres primære strategiske fokus.

For at imødekomme kravene fra den digitale transformation regner størstedelen af de nordiske virksomheder med et øget fokus på den rigtige arbejdskraft. Af den årsag forventer de et øget fokus på tiltrækning og onboarding af de medarbejdere, der er i besiddelse af den ekspertise, som skal til for at møde fremtidens teknologiske udfordringer bedst muligt. Det drejer sig særligt om, at anskaffe arbejdskraft og teknologi, der kan bidrage til at virksomhederne har mere tid til at styrke deres relationer til kunderne og at overgå fra manuel til digital data entry samt at facilitere generelt samarbejde og kommunikation. Yderligere forventes det, at en stor del af virksomhedernes midler og investeringer vil blive rettet imod teknologier, der kan til bidrage til, at virksomhederne bliver i stand til at minimere den tid, som bruges på administration og skabe mere strømlinet samarbejde.

Investeringer i teknologi er i sig selv ikke nok, men kræver, at virksomheder også er indstillet på at ændre deres praksisser og kultur. De virksomheder, der er i stand til at udføre den omlægning, samtidigt med at de udnytter nye teknologier til at få en klarere forståelse af deres forretning og industri, vil være i den bedste position til at skabe succes i fremtiden.

Du kan læse mere om om de vigtigste udfordringer, der påvirker A&E markedet i Norden i whitepaperet "Architecture & Engineering Industry Report Trends and benchmarks in the Nordic region". Her fremhæves det blandt andet, hvordan A&E virksomheder i Norden skal fortsætte med at innovere og investere i teknologi, hvis de vil forblive konkurrencedygtige i en hastigt forandrende verden.