Karl-Martin Buch Frederiksen

Kategori

Udnævnelse

Virksomhed

Sweco

Dato

Body

Karl-Martin Buch Frederiksen skal lede ny arkitekttegnestue for Sweco i Odense

Den rådgivende ingeniør- og arkitektvirksomhed Sweco realiserer et længe næret ønske om en stærk arkitektfaglig tilstedeværelse på Fyn, når virksomheden pr. 1. august åbner en arkitekttegnestue i Odense.

Lederen af Swecos nye fynske arkitektafdeling er rekrutteret fra egne række. Navnet er Karl-Martin Buch Frederiksen, og han har de seneste 14 år arbejdet som arkitekt og senest partner hos KANT arkitekter i København med ansvar for den arkitektoniske udvikling. I marts 2020 blev KANT arkitekter en del af Sweco.

- Jeg glæder mig enormt meget til at bygge arkitekttegnestuen op. Jeg brænder for at skabe bedre byggeri – arkitektur, der ser fremad, og som har kunden i centrum. Med det nye arkitektteam har vi en unik mulighed for at skabe et tværfagligt arbejdsrum, som bygger videre på de erfaringer, vi har gjort os i det strategiske partnerskab TRUST. Og som er i tråd med de høje ambitioner, vi i Sweco har inden for integreret rådgivning, hvor mange af vores 300 arkitekter og 1000 ingeniører arbejder tæt sammen på projekter over hele landet, siger Karl-Martin.

Den nye arkitekttegnestue bliver en del af Swecos eksisterende Odense-kontor med det formål at bringe arkitekt- og ingeniørfaglighederne tæt sammen og forbinde de to arkitektbrands i virksomheden – Årstiderne Arkitekter og KANT arkitekter. Tiltaget er en del af Swecos strategi om at tilbyde kunderne fuldt integrerede rådgivningsydelser fra fælles kontorer. I dag har Sweco fælles ingeniør- og arkitektkontorer i København og Silkeborg og fra 1. august altså også i Odense. Ved årsskiftet åbner Sweco endnu et fælles kontor med både ingeniører og arkitekter i Aarhus.

I forbindelse med Karl-Martins nye opgaver i Odense, flytter han til Fyn for at være tæt på den nye arkitekttegnestue og lære Fyn bedre at kende. 36-årige Karl-Martin Buch Frederiksen får titel af kreativ chef.