close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Jens Ejbye Schmidt

Kategori

Jobskifte

Virksomhed

Institut for Kemi-, Bio- og Miljøteknologi, SDU

Dato

Body

Professor Jens Ejbye Schmidt er havnet det helt rigtige sted, når han til oktober skifter livet midt i den globale opvarmning i Abu Dhabi ud med en fremtid som institutleder på Institut for Kemi-, Bio- og Miljøteknologi på Syddansk Universitet. Instituttet forsker på højtryk for at finde løsninger på de store klimaudfordringer.

”I Abu Dhabi lever jeg i fremtiden. I Danmark taler vi om den globale opvarmning som noget, der sker ude i fremtiden. Her lever vi midt i den”, siger Jens Ejbye Schmidt.

I fem år har han været direktør for iEnergy og professor på Department of Chemical and Environmental Engineering på Masdar Institute i de Forenede Arabiske Emiraters hovedstad, Abu Dhabi.

Med i bagagen har han en stor rummelighed for folks forskelligheder, og så har han lært at fokusere på bæredygtighed i sin forskning. I et land, hvor efterårstemperaturen er 40 grader, drikkevand er afsaltet havvand, og hvor hovedparten af fødevarerne er importeret, er bæredygtighed blevet et vigtigt forskningsmæssigt udgangspunkt.

Hvis forskere bruger drikkevand til en ny teknologi i Danmark, ville ingen rynke på næsen, men i Abu Dhabi er det umuligt. Vand er en knap og meget dyr resurse. Det samme gør sig gældende i brugen af landbrugsjord. I Danmark er det normalt at dyrke afgrøder, som ender som bioenergi. I Abu Dhabi er det nødvendigt, at alt der dyrkes, kan spises.

I det hele taget er det vigtigt for Jens Ejbye Schmidt, at forskere ikke kun publicerer videnskabelige artikler og håber, at nogen griber dem, men aktivt går i dialog med samfundet og hjælper med at finde løsninger på presserende problemer.