close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Jan Wiinblad

Kategori

Jubilæum

Virksomhed

Alfa Laval Copenhagen A/S

Dato

Body

Variation verden over

Det er én af årsagerne til at Jan Wiinblad 1. august kan fejre 25 års jubilæum i Alfa Laval

Jan Wiinblad fra Smørum kan bestemt ikke klage over variation i arbejdet – og det er da også dét, at der aldrig er to ens dage, som gør, at han onsdag 1. august kan fejre 25 års jubilæum hos Alfa Laval.

Arbejdet veksler nemlig mellem produktionen på fabrikken i Søborg til montering af udstyr hos kunder verden over. Det har bl.a. ført til, at han to måneder arbejdede i Nigeria, og eksempelvis i juni var både i Spanien, på Færøerne og i Frankrig. De typiske turer varer mellem en og fire uger.

Han er udlært kleinsmed med speciale i rustfrit stål og fortsatte i firmaet, hvor han blev udlært. Det blev så købt af svenske Alfa Laval og han fulgte med. Rør og pumper er hans speciale, og hans arbejde indgår i produkter og løsninger, som sælges til eksempelvis skibe, bryggerier, og fabrikker.

Jan Wiinblad synes det var spændende at komme fra et mindre firma til et stort, verdensomspændende med større variation i opgaverne. Og han kan godt lide vekselvirkninger og dét at han kommer ud og hjælper med hos kunderne, når anlæggene skal monteres. Også fordi det giver indblik i andre kulturer.

- Det lærer man noget af. Og alle vores produkter er kundeorienteret: Hvert anlæg er lavet specielt til kunden, så vi har ikke to anlæg, der er helt ens, fortæller han.

En stor del af fritiden bruger han på en fem år gammel hest, han i to-tre år har trænet op, så den snart skal begynde at deltage i dressurstævner.

Om Alfa Laval
Alfa Laval er en førende global leverandør af specialiserede produkter og procestekniskeløsninger baseret på virksomhedens kerneteknologier inden for varmeoverførsel, separation og væskebehandling.
Selskabets udstyr, systemer og serviceydelser er dedikeret til at hjælpe kunder med optimering af deres processer. Løsningerne hjælper dem til at varme, køle, separere og transportere produkter i industrier der fremstiller føde- og drikkevarer, kemikalier, medicinalvarer, stivelser, sukker og ethanol.
Alfa Lavals produkter anvendes også på kraftværker, ombord på skibe, i olie- og gasindustrien og til spildevandsbehandling, samt til klimavenlige- og køleløsninger.
Alfa Lavals verdensomspændende organisation arbejder tæt sammen med kunder i næsten 100 lande om at fremme deres globale tilstedeværelse. Alfa Laval er noteret på Nasdaq OMX, og opnåede i 2017 en omsætning på over 25,3 mia. kr. Selskabet har ca. 16.400 ansatte verden over.
I Danmark har Alfa Laval en omsætning på knap 4,6 mia. kr., og har 1.800 ansatte, der beskæftiger sig med forskning, produktudvikling, produktion, service, administration og salg. Alfa Lavals danske kunder findes inden for biotek, lægemidler, energi, rensning, levnedsmidler og søfart.