Erik Damgaard

Kategori

Rund dag

Virksomhed

Uniconta A/S

Dato

Body

Erik Damgaard, der uddannet maskiningeniør, er idémand, grundlægger og administrerende direktør i Uniconta A/S. Uniconta A/S blev etableret i 2015 med en mission om at udvikle fleksible og komplette økonomisystemer til virksomheder, der kunne skabe værdi og vækst hos kunderne, men samtidig også genskabe arbejdsglæden hos fødselaren selv ved at udvikle ERP-systemer.

Erik Damgaards første livsværk, Damgaard Data, blev således solgt til Microsoft i 2002 kort efter at Damgaard var fusioneret med Navision. I kølvandet på finanskrisen, der begyndte at rulle for mere end ti år siden, fulgte en turbulent tid for verdensøkonomien i al almindelighed og Erik Damgaard i særdeleshed.
Arbejdet med at etablere, udvikle og producere Unicontas løsninger var derfor også et bevidst valg og ønske om at vende tilbage til det arbejdsliv, som havde været fødselarens passion siden han i 1984 var idémand og teknologisk hovedkraft bag etablering af Damgaard Data. En af Danmarks største iværksætter-succeser, der i mere end 30 år udviklede økonomi-systemer til virksomheder over hele verden.

En rejse der tog afsæt fra kælderen i forældrenes hjem i Bagsværd i 1984, og som i høj grad blev mulig på grund af Erik Damgaards flair og interesse for at kombinere elektronik og mekanik – længe før der var noget der hed ERP-software. Uddannet som maskiningeniør fra DTU i 1983 og med speciale i apparat-teknologi skabte han det teknologiske grundlag for Damgaard Data, der i 2002 var med til at gøre Erik Damgaard og broderen Preben til milliardærer. Fødselsdagen fejres under private former i Belo Horizonte i Brasilien, hvor Erik Damgaard i dag bor med sin brasilianske hustru.