close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Naturgas

Fjernvarmeværk i Gelsted mister 4.000 kroner pr. kunde

Gelsted Fjernvarme med bare 402 forbrugere står foran store prisstigninger. Et helt nyt varmepumpeprojekt i 11. time vil dog reducere stigningen, vurderer bestyrelsesformanden.

11. feb 2018 1

To stationer lukket i London: Gamle rørledninger årsag til stort gaslæk

Britisk forsyningsselskab arbejder fortsat på at isolere naturgaslæk i det centrale London.

23. jan 2018

Gaslæk lukker en del af det centrale London

Årsagen til, at en gasrørledning i nat sprang læk i London, er stadig ukendt. Den centrale Charing Cross Station er lukket.

23. jan 2018

Polsk gasledning overrasker østjysk kommune

Kort før jul blev forslag til linjeføringen af den kommende gasledning til Polen sendt i høring. Koldings borgmester er ikke glad for forslaget, der kan komme i konflikt med kommunens byggeplaner.

10. jan 2018 15

Fleksible elpriser åbner muligheder for mini-kraftvarmeværker

Producent af mini-kraftvarmeanlæg ser gode indtjeningsmuligheder for ejerne af anlæggene, som nu kan producere, når elprisen er høj. På sigt kan de også agere back-up for vindmøllerne.

29. dec 2017 113

Verdens største containerskib skal sejle på gas

Proppen er ude. Nu løber det ind med ordrer på skibet, som skal sejle på gas.

28. dec 2017 11

Kæmpeprojekt rykker nærmere: Norsk gas skal til Polen via Danmark

Energistyrelsen og Miljøstyrelsen har indkaldt til høring om miljøkonsekvenserne af det kæmpe gasprojekt Baltic Pipe, der skal sende norsk gas til Polen gennem Danmark.

21. dec 2017 9

Største Nordsø-investering nogensinde: Tyrafelt ombygges for 21 mia. kroner

Ombygning af det 33 år gamle Tyra-felt er den største olie og gas projektinvestering nogensinde i Nordsøen. Produktion fra feltet lukker ned i november 2019 og forventes åbnet igen i juli 2022. Projektet er nu godkendt af Mærsk Oil og DUC.

1. dec 2017 13

Gasnettet kan være grønt i 2035 – men prisen står i vejen

Nyt notat viser, at Danmark kan erstatte naturgas med biogas om under 20 år. Men det vil kræve dramatiske prisfald, en stor del af de danske biomasseressourcer og fortsat fordelagtig støtte. Dansk Energi peger på billigere alternativer.

22. nov 2017 20

Storstilet dansk-polsk gasprojekt rykker tættere på

Tilstrækkelig mange aktører er interesseret i at bruge en ny gasledning, Baltic Pipe, der kan sende norsk gas ind over Danmark og til Polen, oplyser Energinet, der nu fortsætter projektet sammen med sin polske partner.

30. aug 2017 11