Ukendt

  • Ing.dk er under ombygning - vi er tilbage mandag med nyt udseende. Henover weekenden er alt vores indhold åbent, men man kan ikke logge ind og debattere.

Multimedia

Danmarks elmiks live: Se produktionen time for time og uge for uge

Hvor kommer energien i vores elnet fra? Det kan du nu følge på daglig og ugentlig basis i et værktøj, som Ingeniørens Udviklingsafdeling har bygget. Graferne viser, hvor stor en del af vores elproduktion, der kommer fra blandt andet sol og vind, fossile brændsler, biomasse og affald.

27. feb 2023 25

Starship tænder næsten alle motorer i afgørende motortest

Verdens største raket har nu gennemført sin afgørende statiske motortest, hvor 31 ud af 33 motorer tændte. Den ene blev slukket af SpaceX selv. Den anden slukkede af sig selv. 31 motorer er dog nok til at nå et kredsløb om Jorden, og efter en data-analyse kan der blive givet grønt lys for en opsendelse.

10. feb 2023 12

Se hver en detalje på Limfjordens autonome passagerfærge

Ingeniøren har været ombord på færgen Greenhopper, der er på vej til at blive Danmarks første autonome passagerfærge. Udstyret med LIDAR, W-bånds radar, masser af kameraer og en bunke software prøver færgen hele tiden at udregne den sikreste rute over Limfjorden.

29. dec 2022 5

Følg elpriserne live: Se udsving time for time, år for år og land for land

Sammenlign elpriserne med landene omkring os og udviklingen gennem årene. Ingeniørens udviklingsafdeling har bygget et værktøj, hvor du kan grave dig ned i elprisen før og nu. Du kan altid finde denne under fokus: Slut med russisk gas

12. nov 2022 25

VIDEO Sådan foregår Artemis-missionen fra lift-off til splashdown

Når SLS-raketten tænder sine motorer starter en flere ugers rejse, der vil bringe Orion-kapslen forbi månen med en afstand af 100 km, og ende i havet efter en hedetur på 2760 grader celcius.

26. aug 2022 8

De 5 første billeder fra James Webb og hvad de fortæller om Universet

Der gik et sug gennem Nasa og DTU, da billedet herover blev vist. De fem billeder fra James Webb Telescope viser et kalajdoskopisk væv af galakser, stjerner der fødes og en exoplanet og markerer startskuddet for næste skridt i rumforskningen. Ingeniøren har bedt Allan Hornstrup, afdelingsleder ved astrofysik og atmosfærisk fysik på DTU, om at fremhæve det mest interessante ved hvert af de nye billeder.

12. jul 2022 12

Ingeniørens læsere knipser spøjse tekniske løsninger

Fotokonkurrencen er slut, og vinderne kan ses på linket nedenfor. Når du måske lige om lidt lukker computeren for sidste gang i et stykke tid, hilser af med kollegerne og drager af sted på en tiltrængt sommerferie, så hav lige Bagsiden i tankerne. For skulle du på din vej i det danske sommerland eller på dit skumle hotel i Langbortistan falde over en kuriøs teknisk løsning, som du vil dele med Bagsidens læsere, så husk at sende det til bagsiden@ing.dk. De bedste billeder præmierer vi med vores nye bagsidekop.

3. jul 2022 8

Se Ingeniørens billeder, der dokumenterer de gamle udækkede signaler på Sjælland

Selvom de gamle signaler blev taget ned i Vendsyssel som følge af ulykken, står de stadig på store dele af Sjælland, kan Ingeniøren dokumentere.

9. jun 2022

Asteroide passerer nær Jorden i 2029: Nasa forlænger rummission for et visit på småplaneten

Den amerikanske rumadministration har besluttet at fortsætte en række rummissioner på opsendte rumfartøjer, skriver Nasa i et blog-indlæg. Hovedparten af de i alt otte forlængede rummissioner får lagt tre år til deres ‘levetid’, med undtagelse af InSight, som kun lever året ud. OSIRIS-REx skal omvendt forblive i aktion i hele ni år mere, idet rummissionen skal undersøge asteroiden Apophis, når den flyver nær Jorden i 2029. Du kan se dem alle her.

1. maj 2022

Her er ESA’s planer for nye missioner i rummet: Kursen er sat mod ismåner

Næste år flyver JUICE-fartøjet ud på en mission til Jupiters ismåner, og over de næste 12 år er der udsigt til flere spektakulære missioner fra ESA. Ingeniøren giver et overblik.

11. apr 2022 1