Multimedia

VIDEO Sådan foregår Artemis-missionen fra lift-off til splashdown

Når SLS-raketten tænder sine motorer starter en flere ugers rejse, der vil bringe Orion-kapslen forbi månen med en afstand af 100 km, og ende i havet efter en hedetur på 2760 grader celcius.

26. aug 2022 7

De 5 første billeder fra James Webb og hvad de fortæller om Universet

Der gik et sug gennem Nasa og DTU, da billedet herover blev vist. De fem billeder fra James Webb Telescope viser et kalajdoskopisk væv af galakser, stjerner der fødes og en exoplanet og markerer startskuddet for næste skridt i rumforskningen. Ingeniøren har bedt Allan Hornstrup, afdelingsleder ved astrofysik og atmosfærisk fysik på DTU, om at fremhæve det mest interessante ved hvert af de nye billeder.

12. jul 2022 12

Ingeniørens læsere knipser spøjse tekniske løsninger

Fotokonkurrencen er slut, og vinderne kan ses på linket nedenfor. Når du måske lige om lidt lukker computeren for sidste gang i et stykke tid, hilser af med kollegerne og drager af sted på en tiltrængt sommerferie, så hav lige Bagsiden i tankerne. For skulle du på din vej i det danske sommerland eller på dit skumle hotel i Langbortistan falde over en kuriøs teknisk løsning, som du vil dele med Bagsidens læsere, så husk at sende det til bagsiden@ing.dk. De bedste billeder præmierer vi med vores nye bagsidekop.

3. jul 2022 8

Se Ingeniørens billeder, der dokumenterer de gamle udækkede signaler på Sjælland

Selvom de gamle signaler blev taget ned i Vendsyssel som følge af ulykken, står de stadig på store dele af Sjælland, kan Ingeniøren dokumentere.

9. jun 2022

Asteroide passerer nær Jorden i 2029: Nasa forlænger rummission for et visit på småplaneten

Den amerikanske rumadministration har besluttet at fortsætte en række rummissioner på opsendte rumfartøjer, skriver Nasa i et blog-indlæg. Hovedparten af de i alt otte forlængede rummissioner får lagt tre år til deres ‘levetid’, med undtagelse af InSight, som kun lever året ud. OSIRIS-REx skal omvendt forblive i aktion i hele ni år mere, idet rummissionen skal undersøge asteroiden Apophis, når den flyver nær Jorden i 2029. Du kan se dem alle her.

1. maj 2022

Her er ESA’s planer for nye missioner i rummet: Kursen er sat mod ismåner

Næste år flyver JUICE-fartøjet ud på en mission til Jupiters ismåner, og over de næste 12 år er der udsigt til flere spektakulære missioner fra ESA. Ingeniøren giver et overblik.

11. apr 2022 1

Se Nasas nye måneraket rulle ud af hangar - sammenlign med Saturn V

Artemis-1 raketten er for første gang rullet ud af sin hangar til generalprøven på affyringsrampen 39B. Nu venter en sidste “våd” prøve før affyring.

18. mar 2022 26

Logo quiz - lær listerne at kende

17. mar 2022

Flyv med rundt om Starship-affyringsrampen

En ny, enkel SpaceX-video, fra en drone, giver et unikt overblik over SpaceX' affyringsområde i Boca Chica. Optagelsen fandt sted for få dage siden under afmonteringen af rumskibet fra sin booster-raket.

22. feb 2022

Se de danske skøjteløberes OL-udstyr

På lørdag stiller de to danske speedskatere Victor Hald Thorup og Stefan Due Schmidt op i mass start-eventet ved Vinter-OL i den kinesiske hovedstad, Beijing. Se udstyret, de danske atleter tager med:

16. feb 2022