Multimedia

Sådan sprængte Søværnet dybdebomben - se fragmenterne

Efter sprængning af en dybdebombe i Øresund kunne orlogskaptajn Lars Møller Pedersen hive både træstykker og metalplader fra bomben op fra 10 meters dybde. Også et gammelt ammunitionshylster til maskingevær blev fundet i området. Se det her.

15. okt 2021 2

Video: Tysk dybdebombe sprænges i Øresund

En tysk dybdebombe nær indsejlingen til Købehavns Havn blev sprængt i stykker af dykkere fra Søværnet torsdag. Efterfølgende indsamlede dykkerne stumperne og gav dem til By og Havn til at udstille på Kulturnatten.

15. okt 2021

Kig med indenfor: I Hirtshals syr de fremtidens fiskenet i str XXS

I nabobygningen til Nordsøen Oceanarium er der fyldt med alt tænkeligt udstyr til trawlfiskeri og dambrug. Men alle kæder, trawlskovle, flydere og net er bittesmå - for her tester ingeniører og fiskere de nyeste påfund inden for fiskeredskaber.

7. okt 2021

Galleri: I kæmpe vandbassin bygger forskere havnemoler af farvede granitsten

Byggeriet af havnemoler er en videnskab i et hjørne af Aalborg Universitet, der huser en bassin med 400.000 liter vand, 30 bølgegeneratorer - og en algoritme, som hele verden bruger, når virkelighedstro bølger skal slippes løs.

7. okt 2021

Video: Børn udfordrer plast-maskinen

Børnereporterne udfordrer den vilde plastik-sorterings-maskine: Hvem er hurtigst til at sortere plastik?! Video produceret af Søren Hebsgaard.

23. sep 2021

Video: Sandra vil være tømrer

Mød Sandra som begyndte på EUX-uddannelsen som tømrer, da hun var 16 år. Video af Boss Ladies.

23. sep 2021

Video: Hvad er der i fiskefileten?

Kokken Klavs Styrbæk er totalt god til at snyde sanserne. Han serverede “flæskesvær”, “fiskefilet” og “lakrids” for Techies børnereporter-madanmeldere. Videoen er produceret af Søren Hebsgaard.

23. sep 2021

Video: Lav det selv! Verdens bedste bolognese

Overrask dine forældre (og måske dig selv?) med en gang pasta- kødsovs helt uden kød. Du kan også spørge dine forældre, om de vil hjælpe dig.

23. sep 2021

Den store brobyggerdyst: Sådan blev broerne til trin for trin

Der blev bandet, banket, savet og løbet stærkt, da tre hold af lærlinge og ingeniørstuderende dystede i weekenden om at bygge tre forskellige broer over vandet i kanalbyen Engholmene.

20. sep 2021

Step-by-step: Sådan tog Mars-rover sin første prøve

Over flere dage foretog Perseverance indsamlingen af sin første mars-prøve og tog en stribe billeder undervejs.

7. sep 2021