Multimedia

Se Zoos nye pandaanlæg

I 2018 flytter to kinesiske pandaer til Danmark. Se tegningerne af det nye pandaanlæg, som er udarbejdet i samarbejde mellem Zoologisk Have, BIG Architects og Schønherr Landskabsarkitekter.

27. mar 2017 2

GALLERI: Se den kommende arkitektskole i Aarhus

Vargo Nielsen Palle, ADEPT og Rolvung og Brøndsted Arkitekter har i samarbejde med ingeniørerne Tri-Consult og Steensen Varming vundet konkurrencen om den første, nybyggede arkitektskole i Danmark nogensinde. Den nye arkitektskole forventes indviet i 2020. Den bliver på ca. 13.000 kvm og er budgetteret til i alt 261 mio. kr.

23. mar 2017 9

VIDEO Målinger fra Swarm-satellitterne optrævler Jordens magnetfelt

Efter tre år dataopsamling er ESA klar med det hidtil mest detaljerede kort over magnetfeltet i Jordens yderste faste del, lithosfæren.

21. mar 2017 8

FOTOS: Her ender dit elektronikaffald sine dage

Kun halvdelen af det danske elektronikaffald ender sine dage, hvor det burde: hos genanvendelsesvirksomhederne. Men hvad sker der med det, der trods alt ender, hvor det skal? Ingeniøren har besøgt DanWEEE Recycling i Hedehusene, der modtager 80 pct. af småt elektronikaffald fra de danske genbrugspladser.

14. mar 2017

Fremtidens helikopter er en hybrid med bøjelig rotor

Amerikanske Bell Helicopters har skabt en vision af, hvordan fremtidens civile helikopter kan komme til at se ud. Det er blevet til en hybridhelikopter bygget af bæredygtige materialer og med rotor-blade, der kan ændre form. Agter-rotoren er blevet erstattet med et elektrisk moment-system. Bell Helicopters afslører ikke noget om, hvor langt de konkret er med helikopteren, eller hvornår den kan gå i luften.

9. mar 2017 9

Sådan ser skaderne på IC4 ud

Ikke mindre end 12 gange siden 2011 har hydraulikpumpen i IC4-togets motor revet sig løs. I de sidste to tilfælde er pumpen faldet igennem togets bundplade, så plade og motordele er faldet på skinnerne. Ing.dk har været på besøg på DSB Klargøringscenter i Kastrup og set nærmere på skaderne.

8. mar 2017

VIDEO: Første fuldskala Hyperloop-testbane ved at være klar

Inden længe står en 1,6 kilometer lang fuldskala Hyperloop-testbane klar i Nevadas ørken. Første rigtige bane bliver sandsynligvis mellem Dubai og Abu Dhabi.

8. mar 2017 27

VIDEO: Raket-Madsen rammer 7 g i sin raketstol

Peter Madsen fra Raket-Madsens Rumlaboratorium fik sig i dag en snurretur med en kraftpåvirkning på 7 g, da han susede rundt i sin raketdrevede centrifuge.

4. mar 2017 22

VIDEO: Ny bro over Roskilde Fjord starter 60 meter under fjordbunden

Fjordforbindelsen Frederikssund er gået i gang med de geotekniske undersøgelser. Følg det store projekt, der starter med en kørevej af træflis og jernplader.

9. feb 2017 8

FOTOS: Her står metrobyggeriet stille

En konflikt mellem entreprenørkonsortiet Copenhagen Metro Team (CMT) og underentreprenøren MT Højgaard, der står for den indvendige aptering af stationerne på Cityringen, betyder, at arbejdet med at montere vægbeklædning, lys, ovenlys, skilte, fliser og andet udstyr på stationerne har stået stille i lang tid. Kom med ind og se, hvor det er gået galt.

7. feb 2017 2