close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. Newsletters and emails from Mediehuset Ingeniøren may contain marketing from marketing partners.

Multimedia

KORT: Her giver staten 44.000 kr i bredbåndstilskud

Bredbåndspuljen har givet tilskud på alt fra 4.000 til 44.000 kroner per adresse til at installere fibernet i danske boliger og sommerhuse. De 80 mio. kr., der blev uddelt sidste år rakte til bredbåndstilskud til 3.736 danske adresser. Se her, hvordan puljen blev fordelt.

9. maj 2017 2

FOTOS: Japansk luksustog med panoramavogne og toetagers suiter

Et nyt japansk luksustog, Shiki-Shima, sætter nye standarder for skinnebåren luksus: gourmetrestaurant, bar og eget badekar.

8. maj 2017 7

Se kunsten i den kommende sydhavnsmetro

Fem stationer på metrolinjen fra Havneholmen til Ny Ellebjerg, der forventes at åbne i 2023, skal udsmykkes af forskellige kunstnere. På baggrund af en indledende idékonkurrence med 10 inviterede kunstnere har Statens Kunstfond udvalgt fem kunstnere til at skabe værkerne. Projektet er finansieret af bevillinger fra Det Obelske Familiefond, Villum Fonden og Statens Kunstfond. Se kunstnernes visualiseringer af projekterne her.

27. apr 2017 3

VIDEO: Sådan får man 46.000 ton platform om bord på verdens største transportfartøj

Understellet til Aasta Hansteen-platformen er 200 meter høj. Den gigantiske konstruktion skal sejles fra Sydkorea til et dybhavsgasfelt i Norskehavet.

24. apr 2017

Smartphonen skal på museum: Sådan har den set ud

Smartphonen skal på museum: Sådan har den set ud

16. apr 2017 2

Se Vindebymølle blive taget ned

Nedrivningen af de 11 pensionerede havmøller fra Vindeby foregår på simpel vis og i store stykker. Dong Energy oplyser, at tempoet er skruet op i videoen, og at det tog 20 mennesker 4,5 timer at rive en enkelt mølle ned. I 1991 tog det otte timer - i godt vejr - at sætte den op.

10. apr 2017

Islamisk Stat klistrer vinger og granater på hobbydroner

Islamisk Stat er begyndt at bevæbne droner med hjemmelavede bomber og granater. De bruger dronerne som våben - enten som bombefly, der kaster eksplosiver ned fra himlen, eller i direkte angreb, hvor de flyver droner ind i deres mål, så de eksploderer.

30. mar 2017

Se Zoos nye pandaanlæg

I 2018 flytter to kinesiske pandaer til Danmark. Se tegningerne af det nye pandaanlæg, som er udarbejdet i samarbejde mellem Zoologisk Have, BIG Architects og Schønherr Landskabsarkitekter.

27. mar 2017 8

GALLERI: Se den kommende arkitektskole i Aarhus

Vargo Nielsen Palle, ADEPT og Rolvung og Brøndsted Arkitekter har i samarbejde med ingeniørerne Tri-Consult og Steensen Varming vundet konkurrencen om den første, nybyggede arkitektskole i Danmark nogensinde. Den nye arkitektskole forventes indviet i 2020. Den bliver på ca. 13.000 kvm og er budgetteret til i alt 261 mio. kr.

23. mar 2017 9

VIDEO Målinger fra Swarm-satellitterne optrævler Jordens magnetfelt

Efter tre år dataopsamling er ESA klar med det hidtil mest detaljerede kort over magnetfeltet i Jordens yderste faste del, lithosfæren.

21. mar 2017 8