Mobil

Spørg Scientariet: Hvor meget kan politiet grave i mobillogning?

Hvilke muligheder har politiet for at opklare drabet på Emilie Meng ved hjælp af mobillogning? Vores læser får svar fra formanden for IT-Politisk Forening.

13. jan 2017

Samsung-boss lover: Ikke flere brændende telefoner

Samsung vil inden længe fremlægge undersøgelser af den skandaleramte mobiltelefon. Det skal være slut med brand og eksplosioner, lover firmaets topchef.

6. jan 2017 1

Nyt kort sammenligner for første gang dansk mobildækning

En ny kortlægning gør det for første gang muligt at sammenligne dækningen fra de danske mobiludbydere. Både tale og data for hele landet.

9. dec 2016 2

Apple: Luft har ødelagt vores iPhone-batterier

Batterierne i nedbrudsramte iPhones har ifølge Apple været åbne for længe under produktionen, oplyser selskabet, som samtidig undersøger flere telefoner for mulige fejl.

7. dec 2016 1

Metro-tog udsendte mystiske signaler, som fik andre tog til at nødbremse

Singapores ring-metro var plaget af pludselige og uforklarlige nedbrud, indtil dataeksperter identificerede fejlramte og forstyrrende radiosignaler fra et enkelt togsæt som årsag til balladen.

1. dec 2016 2

Danmark er verdens tredjebedst forbundne land

Flere kvinder end mænd er på nettet i Danmark, og vi klipper i samlet flok fastnetkablerne.

25. nov 2016 3

Apple erkender batteriproblemer og udskifter kunders iPhone-batterier

En række iPhones slukker pludseligt uden grund, og nu tilbyder Apple at udskifte batteriet.

23. nov 2016

Dansk app hjælper psykiatriske patienter ved at overvåge dem

En danskudviklet app samler data om psykiatriske patienter. Appen registrerer alt fra søvn-, bevægelses- og social aktivitet over til stemmeføring og lys fra omgivelserne.

22. nov 2016

Russerfrygt forsinker mobilt bredbånd i Sverige

Svenske myndigheder er bekymrede for, om nyt mobilt bredbånd kan blive sikkert nok i forhold til Rusland på grund af ejerskabet til infrastrukturen. Landet udsætter derfor tildeling af nye bredbåndsfrekvenser. Danske forhold ligner de svenske.

16. nov 2016 2

Teknik skal bremse mobilsnak bag tremmer

Det flyder med mobiltele­foner hos terrortiltalte og pædofilidømte i fængslerne. Her er teknikkerne, som myndighederne har overvejet som stopklods for den ulovlige kommunikation.

29. okt 2016 4