Mobil

Skærmsygdom rammer to iPhone-modeller

Version2 Touchfunktionen i nogle af Apples iPhone 6 modeller viser sig at være meget sårbar. Reparatører vurderer at stort set alle iPhone 6 og iPhone 6 Plus er berørt af problemet, som gør telefonerne ubruglige.

24. aug 2016

Internet i danske tog drukner i fællesmødernes syltekrukke

Aktindsigt viser, at teleselskaberne, DSB og Banedanmark diskuterer de samme pointer i årevis, uden at danskerne får ordentligt internet i deres tog. Ud fra de bedste intentioner om en perfekt løsning er alt rodet sammen, konstaterer tele-professor.

17. aug 2016 10

Snak med lyskrydsene lader nye Audi'er surfe på grønne bølger

Fra juni i år har en del af Audis modeller i USA kunne kommunikere med lyskrydsene, så føreren altid kan ramme den grønne bølge. Tests i Tyskland viser, at teknologien kan spare op til 15 procent brændstof.

16. aug 2016 8

Skraldebiler laver kort over mobildækning

De næste fire uger skal mobiltelefoner placeret i skraldebiler kortlægge netværksdækningen på Djursland. Kortlægning er lavet af Nord- og Syddjurs kommuner og giver unikke data om dækningen på alle adresser i kommunerne.

10. aug 2016 1

Danmark får et helt nyt mobilnet, der vender branchen på hovedet

Hvad kan du udrette med 12 byte? Ret meget, hvis man skal tro de iværksættere, der bygger Danmarks nye mobilnet særligt rettet mod billige og strømbesparende dataforbindelser til målere og sensorer.

1. aug 2016 32

Unik måling: Der er mobildækning på hver eneste landevej i Nordjylland

En kortlægning af mobildækningen i Nordjylland viser, at borgerne i området har gode signalmuligheder fra mindst en teleleverandør. Imidlertid er muligheden for dækning fra flere leverandører på samme tid betydeligt ringere.

28. jul 2016 45

KORT: Her bliver mobildækningen forbedret

Mobildækningen bliver inden udgangen af 2019 markant forbedret på 2.183 adresser i områder med dårlig dækning. En politisk aftale sikrer, at teleselskaberne, der vinder retten til 1.800 MHz-båndet skal levere taleforbindelse og trådløst bredbånd på mindst 30 Mbps til adresserne.

28. jun 2016 28

2.200 adresser på landet skal have mobildækning som i byerne

245 områder i landet skal nu have bedre mobildækning inden udgangen af 2019. Teleselskaberne skal kun levere udendørsdækning, som til gengæld skal byde på høje hastigheder.

28. jun 2016 30

TDC-center har installeret ulovlig mobilforstærker

Et af TDC’s daværende erhvervscentre solgte ulovlige antenneforstærkere til mobiltelefoner. Et nordjysk fjernvarmeværk forventer bøde for det forstyrrende radioudstyr og butikken må ikke længere kalde sig et TDC-center.

22. jun 2016 32

Intel ombestemmer sig og lukker alligevel ikke i Aalborg

200 ingeniører kan beholde jobbet med at udvikle trådløs kommunikation i Aalborg, fordi verdens største chipproducent har aflyst lukningen af sin danske udviklingsafdeling.

17. jun 2016 7