Mobil

KORT: Her bliver mobildækningen forbedret

Mobildækningen bliver inden udgangen af 2019 markant forbedret på 2.183 adresser i områder med dårlig dækning. En politisk aftale sikrer, at teleselskaberne, der vinder retten til 1.800 MHz-båndet skal levere taleforbindelse og trådløst bredbånd på mindst 30 Mbps til adresserne.

28. jun 2016 28

2.200 adresser på landet skal have mobildækning som i byerne

245 områder i landet skal nu have bedre mobildækning inden udgangen af 2019. Teleselskaberne skal kun levere udendørsdækning, som til gengæld skal byde på høje hastigheder.

28. jun 2016 1

TDC-center har installeret ulovlig mobilforstærker

Et af TDC’s daværende erhvervscentre solgte ulovlige antenneforstærkere til mobiltelefoner. Et nordjysk fjernvarmeværk forventer bøde for det forstyrrende radioudstyr og butikken må ikke længere kalde sig et TDC-center.

22. jun 2016 31

Intel ombestemmer sig og lukker alligevel ikke i Aalborg

200 ingeniører kan beholde jobbet med at udvikle trådløs kommunikation i Aalborg, fordi verdens største chipproducent har aflyst lukningen af sin danske udviklingsafdeling.

17. jun 2016 7

Pendlerne syltet: Bedre internet i tog må vente

DSB har aflyst et udbud, der skulle sikre wifi til alle passagerer. Nu må de vente på en samlet investering på over en kvart milliard kroner. Men hvornår den kommer, er yderst usikkert.

13. jun 2016 13

Første danske mobiludbyder når 1 gigabit

En test i TDC’s laboratorier har opnået en hastighed på hele 1 gigabit pr. sekund. Det skal nu testes under virkelige forhold, selv om ingen telefoner endnu understøtter teknologien.

9. jun 2016 4

Amerikansk studie genopliver debatten om kræft og mobilbrug

Foreløbige resultater fra et amerikansk studie finder sammenhæng mellem radiobølger fra mobiltelefoner og to kræfttyper. Men studiet stiller lige så mange spørgsmål, som det besvarer.

7. jun 2016

Flere danskere forstærker mobilsignaler ulovligt

Signalforstærkere bliver stadigt mere udbredte, og myndighederne har beslaglagt mere end 100 stykker de seneste år. Forstærkerne kan forstyrre mobiltelefoner flere kilometer væk.

30. maj 2016 41

Derfor kommer der ingen data igennem, selv om mobilen viser fuld dækning

Mobilproducenterne styrer selv fuldstændig, hvordan telefonen viser, hvor godt signalet er. Det har i mange tilfælde meget lidt at gøre med, om der rent faktisk kommer data igennem.

30. maj 2016 4

EU afsætter tv-frekvenser til hurtigere mobilt bredbånd

Ministre fra EU-landene er nu blevet enige om at give flere frekvenser til mobilt bredbånd. Det skal især forbedre dækningen i yderområderne, siger dansk minister.

27. maj 2016 5