close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Menneskekroppen

Spørg Scientariet: Hvorfor virker psykisk pres på hikke?

En læser undrer sig over, hvordan man kan fjerne hikke ved at tilbyde hikkeren en 10'er for at gøre det igen. Overlæge på Hvidovre Hospital har set på sagen.

12. aug 2017 3

Dør man af at spise slangegift?

Andreas Laustsen

I flere lande drikker man slangesnaps, og i visse film tilsætter de rigtig hårdkogte typer slangegift til deres tequila, inden de drikker den. Men hvor farligt er dette egentligt? Er det bedst at f...

3D-model af menneskekroppen skal give sundhedsvæsenet en hånd

Bedre brug af medicin og mere præcise operationer – et transatlantisk forskningshold arbejder på et ambitiøst mål om at lave en digital 3D-model af mennesket.

10. jun 2017

Say Cheese! Nasas nye kuld astronauter præsenteret med fælles tandpastasmil

Nasa henter astronaut-elever hos SpaceX, MIT, Caltech og militæret. Og de har mindst en anden ting til fælles - udover at være kommet gennem nåleøjet ...

8. jun 2017 2

Svensk forskning: Miljøpolitik forbedrer børns livsmuligheder

En befolkningsundersøgelse med over 800.000 svenskere viser, at børn klarede sig bedre i skolen, da Sverige begyndte at udfase bly i benzinen.

31. maj 2017 7

Fotoakustik viser kirurgen vej til canceren, mens der opereres

Ny billedteknik vil under selve kræftoperationen kunne vise sygdommens spredning, så kvinderne undgår ny operation kort tid efter.

18. maj 2017 2

Få hjælp af matematikken når du kaster bolden

Ny forskning bruger matematiske modeller til at finde de bedste både at ramme målet på. Se pixiudgaven her, og gå selv videre derfra.

18. maj 2017 3

Moesgaard skildrer livets faser i storslået film

Moesgaard Museum illustrerer menneskets rejse fra fødsel til død i en ny udstilling, hvor storslåede filmscener erstatter fysiske genstande.

7. maj 2017

Danske forskere i opsigtsvækkende strid: Skyldes nervesignaler ion-transport eller mekaniske bølger?

'Nervekrigen på Blegdamsvej' er historien om en international strid mellem to danske forskergrupper om, hvordan vi skal forstå nervesignaler. Tonen er hård, og bag den gemmer sig en substans, der blandt andet er afgørende for, hvordan bedøvelse virker.

6. maj 2017 12

Derfor har vi brug for moderne modgifte mod slangebid

Andreas Laustsen

Årligt dør omkring 125.000 mennesker af slangebid, og næsten 400.000 får foretaget en amputation. Men hvorfor dør folk, når der har fandtes modgift i mere end 120 år? Endnu engang har mine stræbsom...