Medicin

Blyholdig benzin har skadet New Zealands børns fremtid – USA kigger bekymret med

En befolkningsundersøgelse i New Zealand med over 500 deltagere gennem næsten 40 år viser, at blyudledningen fra bilers udstødning har ført til tab af intelligens og dermed dårligere levevilkår.

29. mar 2017 18

Europa vil give omstridt patent på gensaks til ‘konkurrenten’

Mens to amerikanske forskergrupper kæmper om patentrettighederne til genredigeringsværktøjet Crispr, har Europas patentkontor besluttet, hvem der får retten til at opkræve licens for brugen af metoden i Europa.

28. mar 2017 2

Forskere finder over 100 gener, der er vigtige for hukommelsen

Stift bekendtskab med et nyt og hastigt voksende forskningsfelt; 'imaging genetics’, der forbinder kognitiv neurovidenskab med genetik.

28. mar 2017

Ny analyse: Danmark halter efter udlandet i biotek-kapløbet

Staten, universiteter og de store aktører inden for life science skal samarbejde bedre, hvis Danmark skal bevare sin plads blandt de bedste inden for lægemidler, fastslår rapport.

28. mar 2017

Britiske forskere kan masseproducere kunstigt blod

Opdagelsen skal især hjælpe mennesker med meget sjældne blodtyper, som det kan være svært at skaffe donorblod nok til.

27. mar 2017

EU-agentur vil forbyde brug af zink til smågrise

Komité under EU’s Lægemiddelagentur fastholder forslag om at forbyde behandling af produktionsdyr med zinkholdig medicin. De mener, at miljørisikoen ved brug af zink er for stor.

20. mar 2017 8

Trods EU's risikovurdering: Fødevarestyrelsen afviser restriktion af vigtige antibiotika til dyr

Aminoglycosider og aminopenicilliner, der er væsentlige i behandling af mennesker, kan bruges frit i landbruget. Det bekymrer formanden for Dansk Selskab for Klinisk Mikrobiologi.

20. mar 2017 5

Ny maskine kan automatisere prøvetagning

Store danske industrivirksomheder har hjulpet virksomheden Biomatics Tech­nology med at udvikle en løsning, der kan erstatte de møjsommelige manuelle prøveudtagninger.

18. mar 2017

Billigere modgift ved hjælp af bioteknologi

Andreas Laustsen

En forværrende faktor for de problemer, der er med slangebid i verden, er selve prisen på eksisterende modgift. De fleste slangebidsofre er nemlig markarbejdere og børn i fattige dele af den tropis...

Myggens snabel inspirerer til udvikling af plastkanyler

Hvis man erstatter nåle af stål med polymer, kan det forbedre kræftbehandlingen, mener DTU-forskere, der henter inspiration i naturen.

14. mar 2017