close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Medicin

Nyt engangsplaster til diabetikere måler glukoseniveauet under træning

Amerikanske forskere udvikler et papirbaseret klistermærke med sensor, hvor sved driver målingen.

19. sep 2017 2

Britiske forskere ønsker et laboratorium til overvågning af lig

En ’ligfarm’ vil give værdifuld viden om menneskekroppens nedbrydning til gavn for f.eks. politiet, lyder argumentet.

8. sep 2017 3

Medicingennembrud vil ikke blive brugt i Danmark: Det er alt for dyrt

Et stort internationalt studie har fundet et stof, der kan reducere risikoen for blodpropper og lungekræft – og det er allerede på markedet. Selvom studiet er grundigt og viser tydelige gevinster for patienterne, så vil danske hospitaler dog ikke bruge behandlingen foreløbigt.

4. sep 2017

USA godkender banebrydende immunterapi-behandling til børn

Fremover vil amerikanske børn og unge med leukæmi få tilbudt en særlig form for T-celleterapi som standardbehandling. Kræftlæger i Danmark arbejder på selv at udvikle samme behandlingsform.

31. aug 2017

Medicinsk gennembrud? Anti-inflammatorisk medicin gavner mange hjerte- og kræftpatienter

Høj dosis af stoffet canakinumab mindsker risiko for nye hjerteanfald og halverer antallet af dødsfald blandt kræftpatienter, viser amerikansk forskning.

29. aug 2017

Spørg Scientariet: Hvordan laver man antibiotika?

En læser vil gerne vide, hvordan man får skimmelsvampe til at lave antibiotika. Det svarer professor på DTU Bioengineering på.

26. aug 2017 3

Nyt studie: Medicin og videnskab holder flere kræftramte i live end alternativ behandling

Forskere fra Yale har sammenlignet, hvor mange kræftramte der levede efter fem år, afhængigt af hvilken type behandling de har modtaget. Resultatet viser, at flere overlever, når der anvendes en traditionel medicinsk behandling.

15. aug 2017 23

Miltbrand-mutation er i gang med at dræbe regnskovens chimpanser

Den muterede bakterie dræber hundredevis af pattedyr, men der er ingen grund til panik, mener dansk professor og overlæge.

14. aug 2017

CRISPR-gennembrud giver håb for organtransplantation fra grise til mennesker

Danske forskere har været med til at løse det første store problem i forskningen med transplantationer fra grise. Gennembruddet kan i løbet af få år være med til at rede de mange patienter, der venter på raske organer.

11. aug 2017 2

Brud med penicillin-dogme spreder sig

Britiske forskere kommer med et ifølge myndighederne vovet postulat. I Danmark arbejder de praktiserende læger allerede ud fra det. Patienter skal ikke altid færdiggøre kuren med antibioitka.

9. aug 2017 6