close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Materialeteknologi

Navneskifte skal hive prestigefyldt forskningscenter op af økonomisk dødvande

Især erhvervssektoren svigter European Spallation Source, så man er nødt til at gøre forskningscentret mere kendt, mener både Danmark og Sverige.

23. aug 2017

Sprække i Preikestolen skal undersøges med ny teknik

Risikoen for, at Norges kendteste fjeldplateau skal styrte ned i dalen, skal nu undersøges med ny teknik.

31. jul 2017 7

Sort fosfor overrasker igen: Forskere opdager nye egenskaber

En beskyttende belægning på et tyndt lag af fosfor har vist sig at påvirke de elektroniske egenskaber af fosforlaget på en måde, der er interessant for flere anvendelser.

16. jul 2017 2

Aarhus Universitet og industrien sammen om patentfri legeplads

Alle opdagelser inden ’Open Science’-forummet bliver frit tilgængeligt for alle. Det skal gavne både virksomheder og universitetet.

10. jul 2017 4

Miljøstyrelsen: Ingen sundhedsrisiko ved 3D-print

3D-printede produkter afgiver sjældent kemiske stoffer og kun i så små mængder, at det ikke udgør en sundhedsrisiko. Det viser en undersøgelse fra Miljøstyrelsen, der dog anbefaler, at man lufter ud, mens man printer.

6. jul 2017 3

DTU udvikler nyt røntgenmikroskop til stort europæisk forskningscenter

Med det nye røntgenmikroskop kan forskere ikke blot se på overflader af materialer, men også ind i tingene og derved hurtigt registrere ændringer efter forskellige brugssituationer.

6. jul 2017

Let’s party! DTU-workshop holder festivalen i gang med hjemmebyggede pulserende lamper

Hjemmelavede LED-lamper skal lyse teltpladsen på Roskilde Festival op, så dansen kan fortsætte, og det bliver lettere at finde forsvundne ejendele.

30. jun 2017 1

10 teknologiske tendenser, du bør kende: #8 Superatomer baner vej for nye materialer

Ved at sammensætte klynger af atomer, der efterligner andre grundstoffers unikke egenskaber og karakteristika, er vi på nippet til at skabe nye former for materialer.

13. jun 2017 5

Den gik ikke Grandberg...

Poul-Henning Kamp

Jeg skrev for en måneds tid siden om linieafløbet i vores garage som skulle pacificeres, og helst på en termisk forsvarlig måde. Planen var at høvle en stolpe af genbrugsplast til så den passede, ...

Nu kan du 3D-printe glas ved stuetemperatur

Tyske forskere har gjort det meget lettere at lave 3D-printede glasobjekter med meget fine detaljer. Komponenterne kan bruges i lynhurtige computere og udstyr til bioteknologisk forskning.

25. apr 2017 2