close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Matematik

Matematikopgave: Find rumdiagonalen

En ny udfordring til Ingeniørens læsere giver anledning til lidt trigonometri-gymnastik.

10. dec 2017 18

Det matematiske græshoppeproblem er genvej til ny viden om kvantefysik

Forskellen mellem kvantefysik og klassisk fysik har en overraskende matematisk analogi med uventede løsninger om hoppende græshopper på en græsplæne.

2. dec 2017 1

Læserne kastede sig over matematikopgave: Her er løsningen på kasseproblemet

Der var overvældende respons på ing.dks matematiske tidsfordriv, som kunne løses på mange måder. Her er opgavestillerens svar.

30. nov 2017 17

Matematikopgave: Eksisterer en kasse med disse mål?

En matematiklærer udfordrer Ingeniørens læsere. Vis hvad I kan.

25. nov 2017 104

Ny algoritme sikrer bedre diagnose af prostatakræft

OPDATERET: En ny test, der kombinerer patientdata med biologiske og genetiske markører, skal reducere biopsier og overbehandling – og samtidig opfange flere tilfælde af højrisiko prostatakræft.

17. nov 2017 2

Dansk-amerikansk makkerpar finder løsningen på gammelt datakomprimeringsproblem

To unge matematikere fra Danmark og USA har bevist, at en 33 år gammel matematisk sætning angiver den optimale mulighed for at reducere data i mange dimensioner til færre dimensioner.

30. okt 2017

Studie: Drenge bliver ingeniører, fordi de tisser stående

Drenge har modsat piger mange timers erfaringer med projektil-bevægelser. Heri gemmer der sig et kønsbias, som udgør en alvorlig hæmsko, når skoleelever skal lære om energi og momentum, hævder universitets-lektorer.

29. sep 2017 36

Boligprisernes op- og nedture forklaret med ny matematisk model

Kvaliteten af en bolig har langt større betydning for boligens værdi, end man hidtil har antaget - ikke mindst under de store prisjusteringer ned og op, der fulgte efter finanskrisen, viser ny forskningsbaseret undersøgelse.

26. sep 2017 3

Med elefanten og musen på matematiske eventyr

I en ny børnebog om matematik hører vi om elefanten Snabelson med en god fornemmelse for matematik og en dyster mus, der vil finde et rekordstort primtal.

24. sep 2017 2

Et af turbulensens mysterier er opklaret

Ifølge en anekdote mente Werner Heisenberg, at selv ikke gud kunne forklare turbulens – men nu er det præcist vist, hvordan energien spredes fra store strømhvirvler til mindre og mindre strømhvirvler.

23. sep 2017 17