close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Matematik

Studie: Drenge bliver ingeniører, fordi de tisser stående

Drenge har modsat piger mange timers erfaringer med projektil-bevægelser. Heri gemmer der sig et kønsbias, som udgør en alvorlig hæmsko, når skoleelever skal lære om energi og momentum, hævder universitets-lektorer.

29. sep 2017 36

Boligprisernes op- og nedture forklaret med ny matematisk model

Kvaliteten af en bolig har langt større betydning for boligens værdi, end man hidtil har antaget - ikke mindst under de store prisjusteringer ned og op, der fulgte efter finanskrisen, viser ny forskningsbaseret undersøgelse.

26. sep 2017 3

Med elefanten og musen på matematiske eventyr

I en ny børnebog om matematik hører vi om elefanten Snabelson med en god fornemmelse for matematik og en dyster mus, der vil finde et rekordstort primtal.

24. sep 2017 2

Et af turbulensens mysterier er opklaret

Ifølge en anekdote mente Werner Heisenberg, at selv ikke gud kunne forklare turbulens – men nu er det præcist vist, hvordan energien spredes fra store strømhvirvler til mindre og mindre strømhvirvler.

23. sep 2017 17

Overhørte lydsignaler kan forudsige jordskælv

I et laboratorium har amerikanske forskere opnået et gennembrud i at forudsige jordskælv ud fra analyse af svage akustiske signaler, som tidligere ansås for at være tilfældig støj.

8. sep 2017

Den svære matematiske kunst at lægge fliser

Inden for 100 år er der fundet 15 konvekse femkanter, der kan dække en plan flade. Nu er det bevist, at der ikke findes flere. Men flere beslægtede geometriske problemer er stadig uløste.

19. aug 2017 10

Golf er et spil med et solidt matematisk fundament

Godt kendskab til mekanik og matematik er et krav til både de personer, der udarbejder spillets regler, og de firmaer, der producerer udstyr i form af bolde og køller.

13. aug 2017

Niels Bohr-forskere løser 90 år gammelt kvantefysisk problem

Atomsky inden i en mikrocelle og en avanceret vibrerende membran viser, hvordan man narrer Heisenbergs Ubestemthedsprincip.

13. jul 2017 4

Selvkørende biler kan tage samme etiske beslutninger som mennesker - men skal de?

Det har længe været diskuteret om menneskers valg i køresituationer med uundgåelige kollisioner kan sættes på formel. Ny tysk forskning viser, at det er tilfældet. Det interessante spørgsmål er nu ikke, om selvkørende biler kan handle som mennesker, men om de skal?

9. jul 2017 30

Vi kender ikke alle naturens love – men nok

Der er stadig store huller i vores viden om naturen og universet, men ny erkendelse inden for fysik vil ikke på samme vis forandre teknologi og samfund, som kvantemekanikken gjorde.

1. jul 2017 22