close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Matematik

Forsker: Talforståelse ligger ikke i os evolutionært

Du har brug for kultur for at forstå tal, hævder professor i kognitionsvidenskab og argumenterer dermed imod den gængse antagelse af, at vi er født med evnen.

21. maj 2017 3

Få hjælp af matematikken når du kaster bolden

Ny forskning bruger matematiske modeller til at finde de bedste både at ramme målet på. Se pixiudgaven her, og gå selv videre derfra.

18. maj 2017 3

Kvantecomputere risikerer at tabe kryptokapløbet

Den mest udbredte krypteringsteknik kan måske allligevel modstå et angreb fra kvantecomputere med en gigantisk stor krypteringsnøgle. Forskere har fundet en metode til at lave sådanne nøgler.

17. maj 2017 17

Computer udpeger alle tiders største skakspillere

Fire af skakkens verdensmestre siden 1886 er i særklasse, viser omfattende matematisk analyse af over 25.000 skakpartier med computerprogrammet Stockfish som overdommer.

15. maj 2017 2

Derfor er ligninger lig med nydelse

Vores hjerner reagerer på grim og smuk matematik ligesom med betagende kunst eller ørehængere i radioen. Reaktionen åbner op for intuitive løsninger.

13. maj 2017 2

Den umulige geometriopgave: Er dette løsningen på vinklens tredeling?

VIDEO: En læser udfordrer skæbnen med en video af en geometrisk udfordring, som ingen troede mulig. Men holder det?

5. maj 2017 24

Påsken falder ikke altid, som den skal

Det er ikke nøjagtige astronomiske beregninger, der ligger til grund for påskens skiftende placering fra år til år, men gennemsnitsbetragtninger. Derfor går der nogle gang kuk i placeringen af påsken.

13. apr 2017 12

Matematiske bølgeskvulp er vejen til bedre signalbehandling

Abelprisen sætter i år fokus på wavelets, der er matematisk veldefinerede funktioner med form som små skvulp af stor praktisk betydning inden for flere tekniske fagområder.

2. apr 2017 2

Franskmand modtager Abelprisen: Belønnes for matematik bag datakompression og signalbehandling

Den 77-årige franskmand Yves Meyer modtager Abelprisen for sin nøglerolle i udvikling af matematik af stor praktisk værdi i forbindelse med håndtering af store datamængder.

21. mar 2017

Halvanden salto med fem skruer - matematikere forklarer, hvordan det skal gøres

Matematikere har udregnet, hvordan et udspring fra 10-meter-tårnet, hidtil anset som umuligt, kan gennemføres. Nu venter vi på sportsfolkene.

24. jan 2017