close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Matematik

Den svære matematiske kunst at lægge fliser

Inden for 100 år er der fundet 15 konvekse femkanter, der kan dække en plan flade. Nu er det bevist, at der ikke findes flere. Men flere beslægtede geometriske problemer er stadig uløste.

19. aug 2017 9

Golf er et spil med et solidt matematisk fundament

Godt kendskab til mekanik og matematik er et krav til både de personer, der udarbejder spillets regler, og de firmaer, der producerer udstyr i form af bolde og køller.

13. aug 2017

Niels Bohr-forskere løser 90 år gammelt kvantefysisk problem

Atomsky inden i en mikrocelle og en avanceret vibrerende membran viser, hvordan man narrer Heisenbergs Ubestemthedsprincip.

13. jul 2017 4

Selvkørende biler kan tage samme etiske beslutninger som mennesker - men skal de?

Det har længe været diskuteret om menneskers valg i køresituationer med uundgåelige kollisioner kan sættes på formel. Ny tysk forskning viser, at det er tilfældet. Det interessante spørgsmål er nu ikke, om selvkørende biler kan handle som mennesker, men om de skal?

9. jul 2017 30

Vi kender ikke alle naturens love – men nok

Der er stadig store huller i vores viden om naturen og universet, men ny erkendelse inden for fysik vil ikke på samme vis forandre teknologi og samfund, som kvantemekanikken gjorde.

1. jul 2017 22

Forsker: Talforståelse ligger ikke i os evolutionært

Du har brug for kultur for at forstå tal, hævder professor i kognitionsvidenskab og argumenterer dermed imod den gængse antagelse af, at vi er født med evnen.

21. maj 2017 3

Få hjælp af matematikken når du kaster bolden

Ny forskning bruger matematiske modeller til at finde de bedste både at ramme målet på. Se pixiudgaven her, og gå selv videre derfra.

18. maj 2017 3

Kvantecomputere risikerer at tabe kryptokapløbet

Den mest udbredte krypteringsteknik kan måske allligevel modstå et angreb fra kvantecomputere med en gigantisk stor krypteringsnøgle. Forskere har fundet en metode til at lave sådanne nøgler.

17. maj 2017 17

Computer udpeger alle tiders største skakspillere

Fire af skakkens verdensmestre siden 1886 er i særklasse, viser omfattende matematisk analyse af over 25.000 skakpartier med computerprogrammet Stockfish som overdommer.

15. maj 2017 2

Derfor er ligninger lig med nydelse

Vores hjerner reagerer på grim og smuk matematik ligesom med betagende kunst eller ørehængere i radioen. Reaktionen åbner op for intuitive løsninger.

13. maj 2017 2