close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
Sponseret indhold

Marianne Dahl Steensen: ”Digitaliseringen kalder på standarder”

For Microsoft Danmarks administrerende direktør er det helt essentielt at udvikle og leve op til standarder, når man beskæftiger sig med digitalisering. Jo mere du bliver digitaliseret, jo mere har du behov for at føle dig tryg, mener Marianne Dahl Steensen.

Microsoft Danmarks administrerende direktør Marianne Dahl Steensen er i gang med at transformere det danske datterselskab fundamentalt, så Microsoft er gearet til den digitale æra Foto: Dansk Standard

Den digitale omstilling er et væsentligt fokusområde for dansk erhvervsliv i disse år, hvor begreber som ”Internet of Things”, ”Augmented Reality”, ”3D-prints” og ”big data” skaber en ny ramme om vores fremtid. En af dem, der oplever den teknologiske udvikling på tætteste hold, er den danske topleder Marianne Dahl Steensen.

Som administrerende direktør for Microsoft Danmark har hun fået til opgave at styre den danske del af IT-giganten ind i en ny tid, hvor alt bliver digitaliseret:

»Digitalisering er en af de mest drivende faktorer for de forandringer, vi står over for lige nu. Digitaliseringen gør, at vi i dag er på vej mod et scenarie, hvor IT potentielt understøtter 85 % af det globale BNP, hvor IT-industrien tidligere har udgjort omkring 5-10 %«, siger Marianne Dahl Steensen.

Læs også: Digital omstilling kræver fokus på standarder

Vi er alle IT-virksomheder

Hos Microsoft er man i fuld gang med den største transformation i selskabets historie, så IT-giganten er gearet til den digitale omstilling.

»Vores grundydelser til vores kunder er digitaliserede. Samtidig er vi i gang med en transformation af vores virksomhedskultur og med at gentænke vores måde at gå til markedet på«, siger Marianne Dahl Steensen.

Hun er ikke tvivl om, at den traditionelle virksomhedstankegang ikke holder længere, og at vi derfor skal tænke virksomhedsbegrebet på en helt anden måde fremover:

»Den kommercielle organisation bliver mere teknisk. Og den tekniske virksomhed bliver mere kommerciel. De skarpe faggrænser er under opbrud, og alle er nødt til at bruge teknologien. Det stiller en masse krav til alle i en virksomhed. IT foregår ikke længere kun ovre i IT-afdelingen. Alle virksomheder er ved at blive IT-virksomheder. Digitalisering og IT er blevet en del af alt - fra at kælve en kalv til at drive et rederi«.

Kæmpe mangel på standarder

Men der er også udfordringer på vejen mod den perfekte digitale verden. Manglen på standarder, der kan understøtte den digitale udvikling, optager den administrerende direktør meget:

»Internet of Things er en teknologi, der i høj grad har vundet indpas, og det medfører en kæmpe eksplosion af data. Men der er mangel på standarder. Der er mange, der får lavet deres egne standarder. Vi har brug for fælles standarder, der hjælper os med at behandle data og med at koble os på tværs. Skal digitalisering give reelle effekter og skabe reel forretningsværdi, så er standardisering vigtig«.

Jo mere digitale, jo mere sårbare

En anden væsentlig forudsætning for digitaliseringen er ifølge Marianne Dahl Steensen informationssikkerhed.

»Jo mere digitale, vi bliver, jo mere sårbare bliver vi. Derfor er informationssikkerhed helt alfa og omega. Det er ikke nok at investere i ny funktionalitet – der skal i den grad også tænkes informationssikkerhed ind«, siger Marianne Dahl Steensen og fortsætter:

»Den største blokering for digitalisering og for at bruge vores produkter er usikkerheden. Standarder og certificering giver en kæmpe tryghed for vores kunder og er med til at legitimere os som virksomhed«.

Microsoft ser således standarder som et helt grundlæggende paramenter for, at deres kunder vil gå i gang med digitalisering og arbejder derfor proaktivt på at få standardarder og certificeringer med ind overalt både i Danmark og i udlandet.

»Standarder ser noget tørre og kedelige ud – men det er de langtfra. De er hele fundamentet for tillid, og det bliver vigtigere og vigtigere, jo mere digital verden bliver«, siger Marianne Dahl Steensen.

Som frontrunner har vi et stort ansvar

Derfor er Microsoft også med der, hvor standarderne sættes.

»Når man som os er frontrunner, har vi en stor forpligtigelse til at få alle med på digitaliseringsbølgen. Vi bruger mange ressourcer lokalt og globalt på at gå ind i at skabe standarder, hvor der ikke er standarder. Det er også med til at demokratisere og gøre det tilgængeligt for alle«, forklarer Marianne Dahl Steensen og fortsætter:

»Samtidigt er det et key selling point for os og utroligt vigtigt for vores kunder, at vi arbejder proaktivt med standarder og standardisering. Jo mere digitaliseret du bliver, jo mere har du behov for at føle dig tryg. Tidligere kunne du bruge din egen sunde fornuft, når du skulle købe et produkt. Du kunne selv kigge på hestens tænder og tjekke, om de var i orden. Det kan du ikke, når det gælder digitale løsninger. At udvikle og leve op til standarder ser vi derfor som helt key key og som et kæmpe konkurrenceparameter«.