close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
Sponsoreret indhold
Sponseret indhold

Lynhurtig it-udvikling for skarpe hoveder i BEC’s graduate-program

Som graduate i BEC arbejder tidligere kemi-ingeniør Steffen Jørgensen med at udvikle finans-it-løsninger til fremtidens digitale bank.

Steffen jørgensen er oprindeligt uddannet kemi-ingeniør, men er i dag ansat i en graduate-stilling hos BEC i Roskilde, hvor han blandt andet arbejder med at udvikle et nyt system til investeringsrådgivning. Foto: Büro Jantzen Illustration: BEC

Digitale løsninger til fremtidens bank er i rivende udvikling. Nye teknologier, nye e-betalingsløsninger og nye EU-lovkrav er på vej. Samtidig er robotteknologier så småt ved at finde fodfæste i finans-it-verdenen, og tanken om, at man måske en dag kan besøge banken igennem virtual reality-briller, er heller ikke længere så fjern.

Derfor går det rivende stærkt hos it-virksomheden BEC, der står foran en række større opgaver, som skal understøtte bankerne i at blive klar til fremtiden. Med store projekter i vente bliver der blandt andet plads til 17 nye graduates som henholdsvis it-udviklere og Business Intelligence-udviklere.

Virksomheden ansætter ud over de klassiske it-profiler også fysikere, kemikere, matematikere og ingeniører i graduate-stillingerne. Fælles for dem er deres strukturerede og kloge hjerner, som Freja Ehmsen, der er employer branding-ansvarlig hos BEC, udtrykker det:

»Vi oplever, at det er godt for arbejdsmiljøet at have så mange forskellige profiler med krøllede hjerner og høj logisk forståelse som muligt. Man behøver ikke være datalog for at blive en fantastisk it-udvikler. Blot man har interesse og nysgerrighed for teknologiens muligheder, så skal vi nok lære dem resten,« siger hun.

Fra kemi-ingeniør til it-programmør

En af de krøllede hjerner er Steffen Jørgensen, der er uddannet kemi-ingeniør fra DTU i 2013, og han nåede da også at arbejde 2,5 år med faget hos Haldor Topsøe, inden han skiftede til finans-it-branchen.

»I mit tidligere job designede jeg forskelligt udstyr som pumper og varmevekslere, og jeg var også med på software-delen. Men så kom der en stor fyringsrunde, hvor jeg gik fri – men alligevel blev ramt. For mit humør dalede, og stemningen i virksomheden var ikke den samme, efter vi mistede en masse gode kolleger.«

Steffen Jørgensen sagde sit job op og gik hjem for at finde ud af, hvad han havde lyst til at arbejde med. Og da han så stillingsopslaget for graduate-programmet hos BEC, lå beslutningen ligefor.

»Jeg er vokset op med it i familien, og havde man spurgt mig i 9. klasse, hvad jeg skulle arbejde med som voksen, ville jeg dengang have svaret ‘noget med it’. Så jeg kunne sagtens se mig selv som software-udvikler hos BEC og var ikke i tvivl om, hvorvidt jeg skulle søge stillingen,« fortæller han.

Sindssygt spændende it-udvikling

Som kemi-ingeniør arbejdede han også med beregningsværktøjer og programmering, og det passer ham kun godt, at graduate-stillingen i BEC’s investeringsafdeling er endnu mere ‘nørdet’.

»Jeg har altid været en kæmpe matematisk nørd og synes, det er sindssygt spændende at være med til at udvikle finans-it-løsninger, fordi udviklingen går så stærkt. Fra hurtigere og hurtigere maskiner til mobile enheder, cloud-løsninger, Bitcoin og Blockchain, alle de nye betalingsløsninger og nye EU-lovkrav i forlængelse af finanskrisen, som finansverdenen skal forholde sig til,« siger Steffen Jørgensen og fortæller om det nye EU-direktiv MiFID2, der træder i kraft i januar 2018, og som BEC har travlt med at forberede sig på.

»Det er regler, der skal kontrollere, at banker og alle andre, der handler med aktier og obligationer og yder finansiel rådgivning, overholder en lang liste med krav.«

Virtuelt bankbesøg

Hans primære arbejdsområde som graduate hos BEC er udviklingen af et nyt system til investeringsrådgivning. Men han er også med på sidelinjen, når kollegerne sidder og udforsker robotteknologier, som er ved at finde vej ind i finans-it-verdenen.

»I dag sidder der en medarbejder i bankens kundeservice og svarer på kundernes henvendelser, men i fremtiden vil størstedelen af disse spørgsmål måske kunne håndteres af en chatrobot,« fortæller Steffen Jørgensen.

Næste skridt er virtual reality-teknologien. For engang i fremtiden vil man måske kunne iføre sig et par virtual reality-briller og gå i banken og kigge virtuelt på sin økonomi sammen med sin bankrådgiver. Derfor har BEC allerede nu en VR-innovationsgruppe med engagerede medarbejdere, der leger med at identificere og eksperimentere med virtual reality-teknologiens muligheder i finansverdenen, fortæller Freja Ehmsen.

»Selvom det ligger langt ude i fremtiden, er det noget af det, som finans-it-branchen er på vej imod. Det går rivende stærkt i branchen lige nu. Vi går mere og mere væk fra face to face-bankrådgivning, og meget af det, der handler om fremtidens bank, bliver digitalt. Så de kommende graduates kommer til at arbejde med store teknologiske muligheder og udfordringer,« siger hun.

Graduates har eget netværk

Steffen Jørgensen er atypisk blandt kollegerne på graduate-holdet, fordi han er den eneste, der ikke kommer direkte fra studierne. Netop derfor mærker han tydeligt, hvad det vil sige at starte i en graduate-stilling frem for en almindelig ansættelse.

»Det er anderledes på den måde, at virksomheden prioriterer meget højt at få alle de nye ind i huset på en god måde. De bruger mange ressourcer på graduate-programmet, og folk fra hele huset deltager i vores uddannelse. Man mærker tydeligt, at man udvikler sig rent fagligt, og samtidig føler man sig utroligt velkommen og værdsat blandt kollegerne,« fortæller Steffen Jørgensen.

Han ser det også som en fordel, at man ikke starter som den eneste uerfarne blandt medarbejdere med 10-20 års erfaring i branchen, men at der er mange andre unge med samme faglige niveau.

Desuden samles både nuværende og tidligere graduates med andre unge i BEC til arrangementer i netværket Ung i BEC. Her deltager de f.eks. i faglige og sociale events, spiser fælles morgenmad en gang om måneden og holder fredagsbarer.

»Det er en god måde at få kontakt til nogle af de andre i virksomheden, da vi graduates arbejder med mange fælles ting, selv om vi sidder i hver vores afdeling. Og så er det lidt som en fortsættelse af studietiden, hvor man mødes i fredagsbaren og drikker en øl og spiller lidt bordfodbold sammen. Det er alt sammen med til at ryste os sammen og giver en god start i virksomheden.«