close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Lyd

Høreapparat-plaster sender lyd gennem dine knogler

Apparatet klæbes fast bag øret og omdanner lyd til vibrationer, der hjælper mennesker med nedsat hørelse i mellemøret til at høre. Det betyder, at de kan slippe for en operation.

23. okt 2017

Spørg Scientariet: Hvordan stedbestemmer man lyd med lukkede øjne?

En læser undrer sig over, at man med lukkede øjne kan opfatte, hvor lyd kommer fra. Skyldes det øregangens design? Det svarer overlæge på Rigshospitalet på.

9. sep 2017 25

Forsker: Tvivlsomt, at amerikanske diplomater blev udsat for lydvåben

To amerikanske diplomater er ifølge flere medier blevet udsat for et 'akustisk angreb', der blandt andet har forårsaget nedsat hørelse. Det lyder yderst tvivlsomt, mener dansk forsker.

15. aug 2017 3

Hør solvindens susen: Amerikaner sætter lyd på videnskabelige data

Amerikansk musikteknolog omformer datasæt fra neutronstjerner, solvinde og havets dyb til små musikstykker. Ideen er, at lydindtryk kan give ny forståelse af ellers kun visuelle data.

31. jul 2017

Snoede lydbølger øger båndbredden ved undervandskommunikation

Ved at udnytte en teknik, som allerede har vist sin fordel ved optiske bølger og radiobølger, på akustiske bølger, kan kommunikationshastigheder for undervandskommunikation øges markant.

28. jun 2017

Nu skal arkitekter høre lyden i bygningen, inden den er bygget

Et nyt simulations-værktøj skal hjælpe arkitekter og ingeniører til at kunne opleve skitserede rum gennem virtual reality og dermed designe rum med den rette akustik fra begyndelsen.

17. maj 2017 1

Nu skal også høreapparatet på nettet

Hvorfor gå hele vejen ned til butikken for at få apparatet indstillet, når det kan gøres via nettet?

18. apr 2017 6

Målerum i verdensklasse skal lette lyttekunsten i Skanderborg

Bedre og hurtigere målinger af højttaleres ydeevne skal hjælpe østjysk højttaler­producent med at finde frem til den bedst mulige lyd.

17. dec 2016 3

Spørg Scientariet: Hvorfor spiller mine DAB-radioer forskudt?

En læser oplever, at hans to DAB+-radioer spiller forskudt og giver ekko. Hvorfor sker dette? Det svarer Center for Tele på.

7. dec 2016 24