Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
Sponseret indhold

Listepræsentation: Yngrelisten

IDA skal på foryngelseskur, og de unge ingeniører og cand.scient'er skal have mere indflydelse, lyder det fra Yngrelisten. Listen vil gøre det lettere for nyuddannede at gå fra studie til første job.

Af TECH RELATIONS for Yngrelisten

IDA skal forblive en levende forening, der griber fremtiden via sine medlemmers faglige viden. Derfor skal IDA konstant forynges, og de unge skal melde sig ind, allerede inden de er færdiguddannede. Yngrelisten mener, at IDA skal tage nye midler i brug for at hjælpe nye dimittender med at finde job og skabe sig et netværk. Desuden skal medlemmerne tilbydes kompetenceudvikling livet igennem.

Ifølge listen bør yngre medlemmer – ingeniører såvel som naturvidenskabeligt uddannede – stemme ungt for at sikre deres aldersgruppe den demokratiske indflydelse, de har krav på.

Mærkesager

  • Flere unge IDA-medlemmer skal være politisk aktive. Sådan sikrer vi fornyelsen af foreningen.

  • IDA skal hjælpe nyuddannede med at få job. Det kan bl.a. ske via en medlem til medlems-app, der matcher dimittenderne med fastansatte IDA-medlemmer i lokalområdet.

  • Cand.scient.er i IDA skal have mere indflydelse og høres i demokratiske institutioner, herunder repræsentantskab og hovedbestyrelse.

Historik

Yngrelisten blev til, fordi de ældre medlemmer var overrepræsenteret i IDA. Igennem flere valgperioder er det lykkedes at præge foreningen, men de ældre har stadig flere mandater, end medlemstallet berettiger til. Yngrelisten har stor erfaring inden for det politiske arbejde og er bredt repræsenteret over hele landet.

Hvem

Yngrelistens kandidater viger pladsen, når de bliver ældre eller har siddet i flere perioder. Derved sikrer listen fornyelse i repræsentantskab og udvalg. De fleste kandidater er i slutningen af 20’erne eller starten af 30’erne.

Vision

Gør IDA mere digitalt. Apps, arrangementskalender og andet skal ikke blot gøres tilgængeligt på telefon og net, det skal også være i verdensklasse i forhold til indhold og brugervenlighed!

Målret IDAs tilbud, så de passer bedre til medlemmernes uddannelsesretning. Herunder skal cand.scient.er inkluderes mere så de sikres fagrelevante aktiviteter.

Styrk mangfoldigheden. Udenlandske ingeniører ansat i danske virksomheder skal inviteres ind i foreningen og opleve relevante tilbud i IDA.

Bedre uddannelse og forskning på det teknisk-naturvidenskabelige område i Danmark. IDA skal påvirke den nationale dagsorden, så vores faglighed bliver styrket på sigt.