Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
Sponseret indhold

Listepræsentation: Senioringeniørlisten

Erfarne​ ingeniører bærer et stort ansvar på deres arbejdspladser, men savner den tryghed, der burde følge med, mener Senioringeniørlisten.

Af TECH RELATIONS for Senioringeniørlisten

Der bliver ikke gjort nok for de etablerede medarbejdere på de danske arbejdspladser. IDAs medlemmer har ofte problemer med trivslen og arbejdsmiljøet, og når det gælder dem over 50 år, bliver utryghed i ansættelsen desværre en præmis. Senioringeniørlisten mener, at samfund såvel som virksomheder skal være bedre til at påskønne de erfarne medarbejdere og sikre dem tryghed i ansættelsen. Det skal være lettere at blive på arbejdsmarkedet længere uden at blive straffet ved eksempelvis at blive smidt ud af a-kassen. Ved at fastholde de ældre medarbejdere længere kan en del af ingeniørmanglen i Danmark udbedres.

Mærkesager

-Flere seniorordninger, så man kan blive på arbejdsmarkedet længere.

-Trivsel og tryghed skal være på dagsordenen i IDA. Første skridt: Gør 2019 til temaår for trivsel.

-Flere medlemsfordele for IDA-medlemmer. Det skal være attraktivt at blive en del af fællesskabet.

Historisk

Senioringeniørlisten har været aktiv gennem hele IDAs levetid og blandt andet arbejdet med internationalisering, pensionspolitik m.m. gennem årene. Listens kandidater er engageret i et væld af lokale arrangementer og mener, at det er ude i lokalområderne, IDA fortsat skal leve. Listen løfter dog også de mere langsigtede politiske emner: ingeniøridentitet, FN’s verdensmål samt en bedre indretning af arbejdsmarkedet.

Hvem

Seniortitlen tildeles i ingeniør- og forskerverdenen de medarbejdere, der har erfaring og styrke til at bære det største ansvar. Det er denne betydning, Senioringeniørlisten henviser til i sit navn. Listen består af kandidater i alle aldre, og listen er repræsenteret bredt i politiske udvalg og IDA-regioner. Listen appellerer især til IDA-medlemmer over 50 år.

Vision

IDA skal være en eksklusiv forening, vi er stolte af at være en del af. IDA skal kun åbnes for nye faggrupper, hvis de har mindst tre års naturvidenskabelig uddannelse fra et universitet.

IDA skal blande sig mere i den offentlige debat om teknologi, særligt inden for bæredygtighed.

IDA skal have højere organisationsprocent. Fremtidens arbejdsmarked med mange frie fugle giver endnu større behov for et stærkt samlingspunkt.