Sponseret indhold

Listepræsentation: Selvstændige Ingeniører

Nystartede små og mellemstore virksomheder er innovative og driver teknik og naturvidenskab samt ingeniørfaget og samfundet fremad. IDA skal gøre det lettere at starte egen virksomhed, også hvis det kun er på deltid, lyder det fra Selvstændige ingeniørers liste.

Af TECH RELATIONS for Selvstændige Ingeniører

Innovation og nyskabelse kommer oftest fra mindre virksomheder, der tør dyrke de nye, skæve ideer. Mange IDA-medlemmer drømmer om at tage springet og starte egen virksomhed, men en alt for lille procentdel af dem finder rent faktisk pengene og modet. Her skal IDA endnu mere på banen med støtte, hjælp og vejledning, lyder det fra Selvstændige ingeniørers liste.

I disse år ændrer arbejdsmarkedet sig med stor hast. Mange af IDAs medlemmer bliver såkaldte ”kombinatører,” der blander egen virksomhed, ofte inden for konsulentarbejde og rådgivning, med projekt- eller deltidsansættelser.

Selvstændige ingeniørers liste går ind for, at IDA udvikler værktøjer til at håndtere kombinatørerne, så de asymmetriske ansættelser bliver en fordel for den enkelte – og for samfundet. Blot en enkelt succesfuld ingeniørvirksomhed kan skabe mange arbejdspladser på sigt. Og dermed vækst, indtjening og udvikling til gavn for os alle.

Mærkesager

  • Skab optimale betingelser for, at IDAs medlemmer kan starte som selvstændige.

  • Udbyg netværk mellem selvstændige IDA-medlemmer, men også på tværs mellem selvstændige og ansatte IDA-medlemmer.

  • Gør det lettere for de små virksomheder at overleve. Praktisk hjælp til markedsføring, regnskab m.m. kan være livgivende i de første spæde år af en virksomheds liv.

Historik

Selvstændige ingeniørers liste blev etableret for ti år siden, fordi der var behov for at gøre en særlig indsats for denne betydelige gruppe af medlemmer. Siden har listen deltaget i arbejdet omkring det fagtekniske selskab IDA Selvstændige og har rejst de selvstændiges sag flest mulige steder i IDA, herunder i repræsentantskabet og Hovedbestyrelsen. Listen stiller op i hele landet, og listen repræsenterer alle IDAs selvstændige, uanset om de er ingeniører, cand. scienter eller IT-uddannede.

Vision

IDAs selvstændige og ansatte skal arbejde bedre sammen politisk, da fremtidens IDA-medlem ofte vil skifte mellem de to roller. I første omgang kan det ske via et ‘Selvstændiges råd’ på linje med Ansattes Råd (AR).

IDA skal være bedre til at håndtere kombinatører, der kombinerer projekt- eller deltidsansættelser med konsulentjob.

IDA skal gå forrest i at etablere en iværksætterfond, der gør det lettere at skaffe kapital til nye, innovative virksomheder.