Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.
Sponseret indhold

Listepræsentation: Privatansattes liste

IDA-medlemmerne skal holdes skarpe hele karrieren igennem. De privatansatte ingeniører skal have bedre vilkår. IDA skal matche nyuddannede med de virksomheder, som mangler arbejdskraft, lyder det fra Privatansattes liste.

Af TECH RELATIONS for Privatansattes liste

Privatansattes liste vil styrke de privatansatte IDA-medlemmers stilling på arbejdsmarkedet på flere områder. Det skal ske gennem uddannelse og ved at påvirke arbejdsgiverne, så betingelserne bliver mere fair. Det er især vigtigt at sikre, at privatansatte ikke bliver slidt ned eller stressede. Listen ønsker desuden at bygge bro mellem de nyuddannede og virksomhederne.

Mærkesager

-Bedre work-life-balance. Alt for mange IDA-medlemmer går ned med stress.

-Livslang læring. IDA-medlemmernes kompetencer skal hele tiden udvikles for at være relevante i den dynamiske tid, vi lever i. Arbejdsmarkedet er globaliseret og komplekst. Det skal IDA-medlemmerne have hjælp til at håndtere.

-Byg bro mellem nyuddannede og virksomheder. IDA skal sikre, at nyuddannede finder det rigtige job hurtigere. Et hurtigt match er i alles interesse og kan faciliteres direkte af IDA.

Historik

Privatansattes liste har gennem længere tid arbejdet for privatansatte ingeniører, både internt i IDA og eksternt over for arbejdsgiverne. Vores fokus på løn- og ansættelsesvilkår har udviklet sig, og i dag handler det også om alle de udfordringer, ingeniører har på et foranderligt arbejdsmarked med en global horisont. Vi mener, at de unge og midaldrende IDA-medlemmer har for lidt indflydelse i IDA. Disse aldersgrupper repræsenterer fremtiden og skal også forme fremtiden i deres organisation.

Hvem

Privatansattes liste består af et bredt udsnit af ingeniører af begge køn, som varierer i alder og fagfelt. Vi er repræsenteret i alle landets kredse, men er en lille liste, hvor der ikke er langt fra idé til handling.

Vision

IDA skal løfte de privatansatte ingeniørers forhold, så de er fair og tidssvarende.

IDAs medlemmer skal klædes på, så de er de bedste og stærkeste på det globale arbejdsmarked.

IDA skal sikre og udbygge sin position som interesseorganisation overfor magthavere og arbejdsgivere.