Sponseret indhold

Listepræsentation: Pensionistlisten

Sæt ældre ingeniørers viden, kompetencer og drivkraft bedre i spil. Pensionistlisten vil være et markant talerør for IDA-medlemmer, der er pensionerede eller snart trækker sig tilbage

Af TECH RELATIONS for Pensionistlisten

De ældre ingeniører har en værdifuld erfaring og viden, som kan drive faget og de danske arbejdspladser videre. Ved at oprette et vikarbureau for ældre ingeniører i IDA-regi ønsker Pensionistlisten at sikre danske arbejdspladser ressourcer til løsning af ingeniørmæssige opgaver. Samtidig bibringes de ældre ingeniørers værdier og rodfæstede faglige kultur i en kortere eller længere periode.

Det skal sikres, at de ældre IDA-medlemmer ikke bliver udstødt eller presset ud af deres job, og Pensionistlisten vil arbejde aktivt på at sikre ingeniørerne en værdig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet.

Mærkesager:

  • Giv virksomhederne mulighed for at trække på erfarne ingeniørers viden, værdier og faglige kultur.
  • Stop udstødning af ældre ansatte.
  • God pensionsordning til alle.
  • Styrk de stærke faglige netværk. Pensionerede medlemmer er ofte lige så passionerede fagfolk som de erhvervsaktive.

Historik

Pensionistlisten opstod, fordi der manglede et talerør for de IDA-medlemmer, der var på pension eller på vej til det. Listen har gennem årene opnået en god repræsentation i hovedbestyrelse, repræsentantskab og politiske udvalg. Arbejdet er mere aktuelt end nogensinde, fordi vores levealder stiger, og flere IDA-medlemmer ønsker at arbejde senere i livet eller kun trække sig delvist tilbage.

Vision

IDA skal fortsat vokse, men ikke for enhver pris.

Udbuddet af faglige tilbud til medlemmerne skal være væsentligt større end i dag.

IDA skal sikre individuel rådgivning, i takt med at der kommer flere konsulent- og projektansættelser, eksempelvis som selvstændig konsulent hos en tidligere arbejdsgiver.

IDA skal sætte national dagsorden inden for arbejdsmarkedspolitik for ældre medarbejdere. Det skal kunne betale sig at udsætte sin pensionering og være lettere at trække sig delvist tilbage.