close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Landbrug

Tiden løber ud for landbrugets foretrukne sprøjtemiddel

Endnu en gang har EU-Kommissionen måttet opgive at samle tilstrækkeligt flertal for at forlænge tilladelsen til verdens mest udbredte ukrudtsmiddel, glyphosat.

9. nov 2017 7

Lækkede tal afslører: Landbrugspakken kan have forværret vandmiljøet

Miljøministeren beskyldes for at lyve om statusrapport over landbrugspakkens effekter.

9. nov 2017 14

Dansk husdyrgødning bidrager til en stor del af svovlen i atmosfæren

Vi ser mest på biler og kraftværkers forurening. Men ny forskning viser, at husdyrgødningen står for en tredjedel af den menneskeskabte svovl i atmosfæren.

7. nov 2017 15

Droner og 'pletsprøjtning' skal minimere brugen af sprøjtegift

Ved at få droner til at registrere mængden af ukrudt på en mark, skal det i fremtiden blive langt nemmere for landmændene at bruge den rette mængde sprøjtegift på markerne. Det kan betyde store fordele for miljøet og landmændenes pengepung.

1. nov 2017 3

Droner tæller græskar på marken

På Gyldensteen Gods har de fået hjælp af SDU's dronecenter til at beregne høsten af græskar. På sigt skal dronerne også tælle andet end græskar.

25. okt 2017

Skrivebordsøvelse kan klare 80 procent af Danmarks klimamål i 2030

EU's nye aftale om CO2-reduktion frem mod 2030 åbner mulighed for at indregne kulstofoptag i jorder og skove samt overføre ubrugte CO2 kvoter. Det både kan og vil Danmark benytte sig af i stor stil.

19. okt 2017 26

Kampen mod madspild: Nu skal rodfrugter i varmtvandsbade med krydderolie

Aarhus Universitet tror, at holdbarheden øges ved at ændre vaskeprocessen for grøntsager.

18. okt 2017 4

Regeringens muslingefarme kan være ny klima-bombe

Forskere i Sverige og Wales har målt, at kammuslinger i Østersøen udleder store mængder methan. Nu advarer de mod at tillade fiske- og muslingeopdræt uden at regne på klimaeffekten – hvilket ellers er, hvad den danske regering har planer om.

18. okt 2017 22

DTU vil lukke Veterinærinstituttet

Tabet af det veterinære beredskab fra 2020 betyder, at DTU allerede i de kommende måneder vil foretage organisatoriske ændringer og vurdere fremtidens behov for medarbejdere.

13. okt 2017

Miljøstyrelsen: God forklaring på forsinket vandmiljørapport

Der er behov for nye vandprøver på grund af fejl i analyserne af vandprøver fra danske søer og vandløb gennem 15 måneder. Men forsinkelsen handler ikke om politisk indgriben, pointerer Miljøstyrelsen.

12. okt 2017