Landbrug

Flytrafik og landbrug trues af gåseinvasion

På 40 år er gåsebestandene i Vesteuropa eksploderet. De er nu blevet så stor en belastning, at myndighederne er gået sammen på tværs af landegrænser for at bekæmpe problemet.

29. mar 2017 16

Ekspert frikendte glyphosat: »Data viser, at det ikke giver kræft«

Et enigt kemikalieagentur frikendte verdens mest solgte sprøjtegift for at være kræftfremkaldende. Miljøstyrelsens toksikolog var ikke i tvivl om beviserne.

22. mar 2017 28

EU-agentur vil forbyde brug af zink til smågrise

Komité under EU’s Lægemiddelagentur fastholder forslag om at forbyde behandling af produktionsdyr med zinkholdig medicin. De mener, at miljørisikoen ved brug af zink er for stor.

20. mar 2017 8

Trods EU's risikovurdering: Fødevarestyrelsen afviser restriktion af vigtige antibiotika til dyr

Aminoglycosider og aminopenicilliner, der er væsentlige i behandling af mennesker, kan bruges frit i landbruget. Det bekymrer formanden for Dansk Selskab for Klinisk Mikrobiologi.

20. mar 2017 5

Ny satellit overvåger kornet på danske marker

Optiske data hver femte dag skal hjælpe med gødning og miljø. Men data kan frit bruges af alle.

7. mar 2017 3

Forskere: Kan frisk luft og støvmasker bremse MRSA?

MRSA-bakterierne binder sig til støvet i svinestalden, men svin og mennesker bliver hurtigt fri for MRSA, når de forlader staldene, viser nye forsøg.

3. mar 2017 6

Efter stigende medicinforbrug: Ministerium indskrænker brug af antibiotikum

En uønsket stigning i brugen af antibiotikummet colistin får nu Miljø- og Fødevareministeriet til at stramme reglerne for brugen af denne type medicin i husdyrproduktion.

1. mar 2017 3

Nu har 88 procent af danske svin MRSA

Det går den forkerte vej med at bekæmpe de resistente MRSA-bakterier i danske svinestalde, viser helt ny undersøgelse. Uacceptabelt, siger politiker.

23. feb 2017 66

Antallet af patienter med svine-MRSA steg i 2016

Efter et fald i 2015 steg antallet af smittede sidste år. Om et par måneder ved Statens Serum Institut, om husdyrvarianten af bakterien spreder sig uden for landbrugsmiljøet.

13. feb 2017 2

Forbud mod zinkmedicin til svin lurer i hele Europa

Det Europæiske Lægemiddel­agentur har foreslået helt at forbyde zinkoxid til svin. Danske landmænd efterlyser en overgangsordning.

11. feb 2017 51