close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Landbrug

Ingeniør dyrker kunstige gletsjere i den indiske ørken

En indisk ingeniør bruger simpel fysik til at lave is i ørkenen, hvor stigende globale temperaturer truer høsten.

24. jul 2017 22

Økologisk Råd: Danmark skader sit grønne omdømme med nej til ammoniakreduktioner

Mandag stemte Danmark imod revideringen af en FN-protokol, der forpligter Danmark til at mindske sine ammoniakudledninger. Det Økologiske Råd kalder det en pinlig, politisk markering.

19. jul 2017 17

Danske raps smøres i bi-dræbende pesticid, som EU vil forbyde

For tredje år i træk kan danske landmænd i år så vinterraps med frø, der er bejdset med de neonikotinoider, som EU ellers vil stramme forbuddet imod, fordi de er skyld i bidød. Biavlerne protesterer.

17. jul 2017 52

Enig opposition: Regeringen sætter landbruget over forbud mod farligt pesticid

Samtlige partier i rød blok vender sig mod regeringen, som vil modarbejde et EU-forbud mod et omstridt pesticid, der er kræftfremkaldende og skader fostre.

14. jul 2017 36

Efter vandprøve-fejl: Miljøstyrelsen kontrollerer laboratorier

Analysemetoden til opgørelse af fosfor og kvælstof i vandprøver fra hele Danmark var forkert i 15 måneder. Nu vil Miljøstyrelsen undersøge, om fejlen kan være endnu mere omfattende.

12. jul 2017 2

Techtopia #8: Big Data er som en tsunami

10. jul 2017 1

Landbrugspakken: Rent drikkevand vil koste en kvart milliard ekstra

Landmændene har fået lov til at gøde mere, og det går ud over drikkevandet. Kommuner og forbrugere får lov til at betale regningen på 250 millioner.

7. jul 2017 45

Her er Danmarks plan for reduceret brug af antibiotika

Danmark får – som resten af EU – nu en national antibiotikahandlingsplan. Bedre hygiejne, 'vent og se-recepter' og information skal stoppe udviklingen af resistente bakterier hos mennesker.

5. jul 2017 18

Esben Lunde strammer skruen: Universiteter skal kæmpe om at rådgive myndighederne

Miljø- og Fødevareministeriet lader alle universiteter byde ind på den forskningsbaserede myndighedsrådgivning. Universiteterne er betænkelige, mens landmændene jubler.

29. jun 2017 4

Kan vi opnå selvforsyning med grøntsager i Arktis?

Aviaja Lyberth Hauptmann

Kan man dyrke kilovis af tomater per kvadratmeter i et område, hvor der stort set ikke er sol halvdelen af året, og hvor gennemsnitstemperaturerne svinger et sted omkring frysepunktet? Det kan man ...