close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. Newsletters and emails from Mediehuset Ingeniøren may contain marketing from marketing partners.

Landbrug

KRONIK: Begrænset udvalg af sprøjtemidler skaber resistens

10. maj 2017 34

Leder: Nej, vi skal ikke belønne uansvarlig brug af sprøjtegifte

5. maj 2017 12

Prisen for Landbrugspakken: Mere ammoniak i luften og en ekstraregning til sundhedsvæsenet

Når landmændene i 2020 har udnyttet Landbrugspakkens lempede gødskningsregler, vil det koste sundhedsvæsenet 57 mio. kr. årligt at afbøde helbredsvirkningerne.

3. maj 2017 25

Højere grænseværdi svækker forsigtighedsprincippet

Selvom det ikke truer folkesundheden, at Folketinget har hævet grænseværdien for kemirester i drikkevandet, kan det give os problemer på længere sigt, påpeger professor.

28. apr 2017 2

Carlsberg-forskere kortlægger byggens genetiske arvemasse

Efter 10 års forskning kender man alle kornsortens afkroge. Den viden kan bruge til at forbedre maltbyggen, brygprocessen og smagen og kvaliteten af øl.

28. apr 2017

Nasa udvikler højteknologisk væksthus til Mars

Det hydroponiske plantevækstkammer vil også gøre det muligt at genanvende vand og affald og rense luften.

28. apr 2017 2

Forsker: Vi kan ikke sprøjte os ud af resistens

Økonomisk pressede landmænd tilsidesætter rådene fra egne rådgivere og forskere og planter markerne til med hvede år efter år. Resultatet er sprøjtemidler, der ikke længere virker.

28. apr 2017 106

Resistent ukrudt tvinger Danmark til at slække på krav til pesticider

Op til en tredjedel af nogle ukrudtsarter er blevet sprøjtet så meget på de danske marker, at de er blevet resistente over for kemikalierne. Det er årsagen til historisk aftale om slækkede miljøkrav.

28. apr 2017 44

Politikere tillader 7,5 gange flere kemi-rester i grundvandet

Landbruget skal have flere sprøjtemidler, end der i dag er tilladt på de danske marker. Derfor hæves grænseværdierne for nogle nedbrydningsprodukter i grundvandet markant med ny politisk aftale.

21. apr 2017 56

Forbud mod Roundup-sprøjtning før høst på vej - men kun på menneskeføde

En kommende pesticidstrategi lægger op til at forbyde, at landmænd tvangsvisner kornet ved at sprøjte det med glyphosat kort før høst. Forbuddet skal dog kun gælde menneskeføde, hvor nedvisning stort set ikke anvendes.

21. apr 2017 2