Kunstig intelligens

Nu kan bannerreklamer forfølge dig langs motorvejen

Russiske motorvejsreklamer er nu målrettet efter trafikanternes biltyper. Dermed er målrettede annoncer flyttet ind i den fysiske verden og kan forfølge dig, selv når computeren er lukket.

16. mar 2017 11

Leder: Kunstig intelligens er en gave – ikke en trussel

24. feb 2017 29

Kan algoritmer hjælpe politiet med at rykke ud i tide?

Predictive policing vinder hastigt frem i flere lande og er også på vej til Danmark. De påståede fordele for de forskellige teknologier, der allerede er på markedet, er dog langtfra krystalklare.

5. feb 2017 3

Robotter har brug for etik – men hvilken?

Der skal udvikles standarder for kunstig intelligens, så mennesker er beskyttet. Men hvordan giver man en robot et etisk kompas, og skal niveauet være højere end det, der gælder for mennesker? Forskerne forsøger at opstille regler.

28. jan 2017 22

Film af plantestivelse gør robotten varmefølsom som en slange

Forskere har udviklet en biofilm af pektin, der giver robotter mulighed for at skelne temperaturvariationer på få millikelvin på samme vis, som slanger spotter deres bytte på afstand.

23. jan 2017

Etik-professor: Hvis vi giver en robot skylden - hvordan skal vi så straffe den?

Lovgivningsapparatet i EU er i gang med regler for fremtidens robotter. Men hvem har ansvaret, hvis en robot skader mennesker? Dansk etik-professor mener ikke, vi kan give robotter personlige rettigheder.

16. jan 2017 24

Tekstiler med 'ansigtsprint' skjuler dig for kameraerne

Ved at bære stof med et mønster af, hvad computeralgoritmer anser for ansigter i massevis, kan bæreren slippe uden om ansigtsgenkendelse.

4. jan 2017 2