close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Klima

Grafik: Så langt er København fra at nå sine klimamål

Københavns Kommunes chancer for at nå sine klimamål på transportområdet for 2015 er forsvindende små, efter at kommunen er blevet opmærksom på en flere år gammel regnefejl.

17. sep 2017 2

Kronik: Moderne byggeri tager ikke højde for klimaændringer

14. sep 2017 2

160.000 ton – Så meget CO2 kan Hærvejsmotorvejen udlede

Ifølge Vejdirektoratet kan den kommende Hærvejsmotorvej øge CO2-udslippet med op mod 160.000 ton årligt. Det svarer til over én procent af transportens CO2-udledning.

12. sep 2017 22

Gamle mobiltelefoner lytter efter motorsave i regnskoven

Oplevelse i indonesisk regnskov gav ideen til, hvordan man kan afsløre ulovlig skovhugst. Løsningen indebærer 100 gamle Android-telefoner med solceller og følsomme mikrofoner.

12. sep 2017

Forurening fra skibe skaber tordenvejr over travle sejlruter

Analyse af 1,5 milliarder lyn viser, at to sejlruter i Det Indiske Ocean og Det Sydkinesiske Hav er ekstra hærget af uvejr.

11. sep 2017 1

Minister lover flere besparelser, men afviser forskernes anbefalinger

Energieffektivisering vil ifølge klima- og energiministeren være en væsentlig del af udspil til ny energiaftale.

8. sep 2017

Byggebranchen: Klare mål skal sikre energibesparelser

Ifølge branchefolk skal Folketinget opstille klare og langsigtede mål for reduktion af energiforbruget i bygninger – og eventuelt udbyde opgaverne til dem, der kan klare dem billigst.

8. sep 2017 3

Vi bruger lige så meget energi i bygninger som for 25 år siden

Det går alt for langsomt med at spare på den energi, vi bruger til at opvarme vores huse, fordi vi breder os over stadigt flere kvadratmeter. Professorer vil se handling, men minister er godt tilfreds.

8. sep 2017 68

Energibesparelser stammer fra himlen

Ved at sende infrarød stråling ud i verdensrummet kan en passiv køleplade reducere energiforbruget til køling om sommeren. Besparelsen for en typisk kontorbygning i Las Vegas vil eksempelvis være mere end 20 procent.

5. sep 2017 10

Stor usikkerhed ved analyser af fosfor i landbrugsjord

De danske landmænd anbefales at sende deres jord til analyse hvert fjerde år. Men laboratorierne har haft så store usikkerheder i resultaterne, at danske forskere nu fastsætter nye regler.

4. sep 2017 2