close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Klima

Forskere finder det sted på bølgen, som alle surfere søger

En gruppe forskere har undersøgt bølgers accellerationer, og derigennem fundet det sted på bølgen, hvor surfere kan opnå den højest mulige fart.

23. jul 2017

Økologisk Råd: Danmark skader sit grønne omdømme med nej til ammoniakreduktioner

Mandag stemte Danmark imod revideringen af en FN-protokol, der forpligter Danmark til at mindske sine ammoniakudledninger. Det Økologiske Råd kalder det en pinlig, politisk markering.

19. jul 2017 17

Gigantisk isflage ved Antarktis har revet sig løs

Satellitbilleder viser, at kæmpegletsjeren ’Larsen C’ har mistet en 175 km lang og 5800 km2 stor isflage.

12. jul 2017 41

Transportminister om luftfartsstrategi: Klimaudfordringer er ikke mit bord

Flere ruter og flere afgange i flytrafikken skal binde Danmark bedre sammen. Det fremgår af ny dansk luftfartsstrategi, som dog ikke nævner et ord om flytrafikkens belastning af klima eller miljø.

3. jul 2017 57

Roskilde-madbod benytter elbil som powerbank

DTU-studerende tester under Roskilde Festival, om elbiler kan erstatte dieselgeneratorer og gøre festivalens strømforbrug mere grønt.

29. jun 2017 11

SKYBRUD: Tidligere kunne de ikke måles, i dag kan de overses ... Nu skal nye radarer lure dem

Der er huller i DMI’s vejrdata, selv om man trækker på flere end 250 målestationer landet over. Opgradering af vejrradar-netværket skal give mere præcise vejrudsigter og bedre overblik over nedbøren.

29. jun 2017 3

Førende klimaforskere: Vi har tre år til at redde klimaet

Hvis det ikke skal blive uforholdsmæssigt dyrt eller helt umuligt at opfylde intentionerne i den globale klimaaftale, skal vi senest i 2020 begynde at reducere CO2-udledningen, skriver Christiana Figueres og andre eksperter i et opråb i Nature.

28. jun 2017 144

OVERBLIK: Sådan åbner Danmark døren for olie- og gasefterforskninger

En mulig olie- og gasjagt på Lolland-Falster hviler på den såkaldte åben-dør-procedure. Proceduren møder nu politisk modstand, men hvad går den egentlig ud på? Få overblikket her.

27. jun 2017

Trump-effekten

Poul-Henning Kamp

For mange år siden havde jeg en chef der var ret god til at chefe. Et af de tricks han brugte til at fjerne distraktioner var at sige "Det tager jeg mig af" ... og så ikke gøre mere. Indtil nu ha...

Udstyret med 'haveredskaber' og ukuelig olietro: Råstof-jagten på Lolland fortsætter

Bag en omstridt ansøgning om olie- og gasjagt på Lolland-Falster står danske Danica Resources. Selskabet har allerede efterforsket området i seks år, men vil med nye geokemiske undersøgelser 'efterprøve' en teori om dansk onshore olie.

27. jun 2017 2