close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Kemi

Novozymes bygger vaskelaboratorium i Indien i kampen mod genstridige pletter

Den danske enzymgigant vil hjælpe indiske vaskemiddelproducenter med at designe vaskemidler bygget op omkring enzymer.

19. aug 2017 1

Ny metode kan gøre genopladelige zink-luft-batterier rentable

En ny katalysator kan ændre, hvor effektive, store og dyre batterier skal være i fremtiden. Et nyt fund kan gøre lithium overflødigt i mange batterier, da forskere har fundet en løsning på zink-luft-batteriers største problem.

17. aug 2017 2

Dansk forskningssucces: Kan se reaktioner inde i batterier - mens de er i brug

DTU Energi har fundet en ny metode til at studere de elektrokemiske reaktioner, der finder sted inde i batterier, mens de sker. Forskerne mener, at de nye observationsmuligheder kan være med til at gøre fremtidens batterier mere sikre og holdbare.

10. aug 2017

Spørg Scientariet: Hvordan virker sæbe?

En læser undrer sig over, hvordan sæbe egentlig virker, når det skal fjerne snavs. Det svarer kemiingeniør fra Urtekram på.

9. jul 2017

Vi kender ikke alle naturens love – men nok

Der er stadig store huller i vores viden om naturen og universet, men ny erkendelse inden for fysik vil ikke på samme vis forandre teknologi og samfund, som kvantemekanikken gjorde.

1. jul 2017 22

Lukningen af ozonhullet trues af ureguleret kemikalie

Øget koncentrationen af dichlormethan (CH2Cl2) i stratosfæren kan realistisk set udskyde lukningen af ozonhullet med 5-30 år, vurderer forskere.

27. jun 2017 4

Ny form for kulstof er hårdt som sten og elastisk som gummi

Ved at sammenkoble flade kulstoflag med bindinger som i diamant kan man optimere styrken og elasticiteten af kulstofmaterialer, som vil være velegnede i anvendelser, hvor vægt snarere end pris er afgørende.

10. jun 2017 4

Ny coating beskytter mod kemiske våben

Det er lykkedes amerikanske forskere at finde en metode, der let kan påføre tøj en coating, der beskytter mod optag af nervegasser som sarin gennem huden.

9. jun 2017

Tovejskommunikation mellem nanopartikler baner vejen for intelligente nanomaskiner

Forskere præsenterer første eksempel på tovejskommunikation mellem nanopartikler ved brug af kemiske signalstoffer. Princippet er lig det, som simple biologiske organismer og celler kommunikerer med hinanden med.

31. maj 2017

Bærbar måler ser, når tomaten er spiseklar

Forsker anvender Raman-spektroskopi til at måle tomatens næringsstoffer. Og samme metode kan bruges til andre frugter og grøntsager, der skifter farve undervejs i modningsprocessen.

16. maj 2017 5