close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Jernbane

Det danske eventyr om den iranske jernbane

Næste år er det 80 år siden, Den Transiranske Jernbane stod klar – takket være et dansk ingeniørkonsortium, som tog over, da andre slap.

13. aug 2017 3

DSB gør klar til konkurrence: Lejer sine egne tog

Et nyt selskab skal eje alle DSB's kommende tog. Dermed kan de også lejes ud til andre selskaber, hvis der bliver konkurrence på skinnerne.

6. jul 2017 15

LA om tog-rapport: »Du får mig ikke til at sige, at vi vil have dyrere togbilletter«

Liberal Alliance stoler ikke på konsulenters advarsler om, at regeringens udspil til udbud af togtrafikken kan ramme passagererne i form af prisstigninger og overfyldte tog. Venstre og Socialdemokraterne afviser prisstigninger for passagererne.

21. jun 2017 14

Det med småt: Frit togmarked rammer passagererne

Regeringens udspil til en udbudt og dereguleret togtrafik vil i sin mest vidtgående form ramme passagererne hårdt i form af både prisstigninger og overfyldte tog, viser McKinseys analyse bag udspillet.

20. jun 2017 44

Landsret redder Banedanmark: Skal alligevel ikke fjerne vej

I forbindelse med elektrificeringen af banen til Esbjerg flyttede Banedanmark en bro og anlagde en ny vej, selvom ejeren - og senere byretten - mente, at ekspropriationen var ulovlig. Nu har landsretten omstødt dommen.

19. jun 2017 2

DSB: Problemer med signalprogrammet og elektrificeringen kan blokere for nye eltog

Statsbanerne regner med en sandsynlighed på op til 50 procent for, at nye problemer med den landsdækkende signaludskiftning og elektrificeringen kan ramme den planlagte udskiftning af landets tog.

16. jun 2017 5

Transportminister lover at beholde gamle togsignaler, hvis de nye fejler

Transportminister Ole Birk Olesen er 'moderat optimistisk' om det forsinkede signalprojekt til 20 milliarder kroner, og han vil arbejde på at udnytte det til førerløse S-tog.

15. jun 2017 9

DSB afliver timemodellen: Nye eltog bliver ikke højhastighedstog

DSB har i sit oplæg til milliardindkøbet af nye eltog valgt at se bort fra højhastighedstog i forventning om, at timemodellen ikke overlever de politiske forhandlinger om Togfonden.

15. jun 2017 63

Kæmpe indsprøjtning: 855 mia. kr skal booste Norges infrastruktur

Den norske regering og dens støttepartier er blevet enige om blandt andet at bygge en skibstunnel og en ny - og omdiskuteret - vejtunnel under Oslofjorden.

14. jun 2017 7

Rapport: Førerløse S-tog kan give besparelser på 1,3 mia. kr.

Transportministeriet har igen fået lavet en rapport om fordelene ved at gøre den næste generation af S-tog førerløse. Trafikforskere har tidligere været kritiske over for ideen.

12. jun 2017 49