close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Jernbane

Ny metode lytter sig til fejl på togskinner

Man kan lytte sig til fejl. I hvert fald på togskinner. Derfor er alle landets skinner nu lyttet igennem for at forhindre brud og støj.

4. okt 2017 12

Forsinkede tog-signaler: Minister går tilbage i skjul

Transportminister Ole Birk Olesen talte for blot tre måneder siden om en realistisk plan for at indføre nye signaler på den danske jernbane. Nu er udsigten mere dyster og han nægter igen at svare på spørgsmål.

3. okt 2017 2

Alle advarselslamper blinker for nye signaler til danske fjerntog

Banedanmark har tændt gule og røde lys ved samtlige milepæle omkring indførelsen af nyt signalsystem. Kun S-tog klarer frisag.

2. okt 2017 12

Rød advarselslampe: Tog-computere forsinker nye signaler til jernbanen

Den seneste uforudsete udfordring for den 20 milliarder kroner dyre udskiftning af de danske jernbanesignaler er at få computerne med det nye system ind i alle de gamle tog.

29. sep 2017 20

Her er, hvad revisorerne har undersøgt ved signalprogrammet

Detaljerne om yderligere forsinkelser og fordyrelser i de nye togsignaler er fortsat ukendte. Men kommissoriet viser, hvilke overordnede forhold, revisionsfirmaet Deloitte har gransket.

29. sep 2017 2

Signalsystemet udskydes og fordyres igen

Der vil komme yderligere forsinkelser, og samtidig vil udskiftningen af signalprogrammet blive dyrere end forventet. Det måtte transportministeren meddele Folketingets trafikudvalg torsdag.

29. sep 2017 12

Tysk tunnelboremaskine druknet i 10.500 m3 beton efter uheld

Alvorlige sætningsskader under Europas vigtigste banegodsstrækning efterlod bygherren uden andre muligheder end at pumpe 10.500 m3 beton ned i den 134 mio. kr. dyre tunnelboremaskine. Uheldet har stoppet banetrafikken på Europas vigtigste banegodsstrækning

1. sep 2017 19

Det danske eventyr om den iranske jernbane

Næste år er det 80 år siden, Den Transiranske Jernbane stod klar – takket være et dansk ingeniørkonsortium, som tog over, da andre slap.

13. aug 2017 4

DSB gør klar til konkurrence: Lejer sine egne tog

Et nyt selskab skal eje alle DSB's kommende tog. Dermed kan de også lejes ud til andre selskaber, hvis der bliver konkurrence på skinnerne.

6. jul 2017 15

LA om tog-rapport: »Du får mig ikke til at sige, at vi vil have dyrere togbilletter«

Liberal Alliance stoler ikke på konsulenters advarsler om, at regeringens udspil til udbud af togtrafikken kan ramme passagererne i form af prisstigninger og overfyldte tog. Venstre og Socialdemokraterne afviser prisstigninger for passagererne.

21. jun 2017 14