close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold

Italiensk ingeniør: I Danmark vejer kompetencer tungere end alder

Som 26-årig blev italienske Francesca Del Din udnævnt som teknisk chef for de undersøiske rørledninger i Rambølls Gina Krog-projekt. Hun ser det som unikt for Danmark, at alle – uanset alder, køn og anciennitet – kan få chancen.

'Frihed under ansvar' er en flittigt brugt vending i det danske sprogbrug. Og det er helt berettiget, hvis du spørger den 29-årige ’structural’-ingeniør Francesca Del Din, der flyttede til Danmark for godt fem år siden.

»Det var stort, da jeg i en alder af blot 26 år blev udnævnt som teknisk chef for de undersøiske rørledninger i Gina Krog-projektet. Det var en drøm, der meget tidligt gik i opfyldelse,« fortæller Francesca Del Din, ingeniør i Rambøll Olie & Gas, og fortsætter:
»Men jeg må også indrømme, at jeg åndede lettet op, da de sidste rør lå perfekt på bunden af Nordsøen.«

Selvom Francesca Del Din følte, at hun var klar til opgaven, var hun alligevel overrasket, da hendes afdelingschef tilbød hende rollen som teknisk chef med ansvar for 15 medarbejdere.

»Jeg kan jo ikke helt udelukke, at det kunne være sket i Italien, men jeg føler, at det er ret unikt for Danmark, at alle medarbejdere – uanset deres alder, køn eller anciennitet – får chancen, hvis de viser, at de kan og vil. Det er helt sikkert en af grundene til, at jeg anbefaler Danmark og Rambøll som karrieredestination for ambitiøse ingeniører,« siger Francesca Del Din.

Hør Francesca Del Din fortælle om udviklingsmulighederne i Rambøll

Kolleger fra hele verden

Rambøll, der blev grundlagt i Danmark i 1945, er i dag en international virksomhed med 13.000 medarbejdere med kontorer i 35 lande. Særligt på hovedkontoret i Ørestad støder man ofte ind i kolleger fra hele verden.

Læs også: Ingeniør forsøger at samle by i Jylland

»Selvfølgelig er der en overvægt af danskere, men alene i min afdeling er der fire forskellige nationaliteter, og det gør det nemmere at være udlænding,« fortæller Francesca Del Din, der heller ikke har oplevet det danske sprog som en hindring:

»Jeg har været på danskkursus, og forstår og taler sproget. Men det er ikke det nemmeste sprog i verden, så jeg er glad for, at vores koncernsprog i Rambøll er engelsk, og at langt de fleste i Danmark taler engelsk.

Rambøll støtter en global karriere

Hvert år udstationerer Rambøll cirka 15-20 danske medarbejdere, ligesom virksomheden gerne vil have endnu flere internationale talenter til Danmark. Det er et konkurrenceparameter i en verden, der konstant bliver mindre, mener administrerende direktør i Rambøll Danmark, Ib Enevoldsen:

Læs også: At bygge verdens skæveste hotel var en geometrisk og byggeteknisk præstation

»Et internationalt mindset og en forståelse for lokalsamfundet, hvor end det ligger i verden, er afgørende, hvis man vil vinde projekter som en global spiller,« siger Ib Enevoldsen.