It

Alle skal overvåges i Storbritannien...undtagen politikerne bag beslutningen

Version2 Den netop vedtaget lov om overvågning i Storbritannien giver efterretningstjenester mulighed for at udvide deres beføjelser i forhold til spionage af alle borgere - bare ikke politikerne. Her skal overvågning først godkendes af premierministeren.

2. dec 2016

Center for Cybersikkerhed advarer: Statshackere spionerer mod dansk spydspidsforskning

Version2 Forskning i Arktis, kampflyindkøb eller lægemiddeludvikling er ifølge Center for Cybersikkerhed blandt de særligt attraktive forskningsområder for fremmede stater. Vores åbenhedskultur udgør en reel trussel.

2. dec 2016

Spammer har misbrugt politi.dk som afsender

Version2 Domænet politi.dk anvender ingen af de tekniske foranstaltninger, som kan forhindre spammere i at misbruge domænet til phishing.

2. dec 2016

Styrelsesdirektør om årsag til it-skandaler: »Offentlige chefer er alt for optaget af det politiske.«

Version2 It-skandaler i det offentlige skyldes, at offentlige topledelser ikke gider it, lyder kritikken fra styrelsesdirektør: »I er alt for optaget af det politiske og sagsbehandlingen.«

2. dec 2016

Digital signaturs fader: »Vi var et skridt foran de andre«

Version2 Palle H. Sørensen spillede en hovedrolle i udviklingen af den første digitale signatur og NemID. Han ser her tilbage på alle slagsmålene med Finansministeriet, bankerne og pressen.

1. dec 2016

ATV: Nationalbanken bør udvikle en kryptovaluta

Version2 Blockchain betyder farvel til, at offentlig myndigheder eller banker har enekontrol - og vi bør se at komme i gang med at eksperimentere med teknologien, mener ATV.

1. dec 2016

Bagdør i Windows 10 giver adgang til selv en krypteret harddisk: »Det er bare crazy«

Version2 Ved at udnytte en funktion til fejlfinding har sikkerhedsmand opnået system-adgang i Windows 10 i forbindelse med en opgraderingsproces.

1. dec 2016

Åbent brev til it-minister Sophie Løhde: Indfør et dogme om it-projekter i småbidder

Version2 Først og fremmest bør den nye minister forsøge at få ændret på ledelseskulturen i de statslige virksomheder: Der er simpelthen for lidt ledelsesfokus på, at it-projekter er forandringsprojekter.

30. nov 2016

Hands-on: Microsofts Hololens er dyr for udviklere - men overbevisende augmented reality

Hardwaren er stadig på et tidligt stadie, men forskellige grader af computergenereret virkelighed rykker spiludviklernes værktøjer ind i store industrivirksomheder.

30. nov 2016 1

Én million mobile enheder hacket af Android-malware

Version2 En ny variant af malware er rettet mod mobile enheder med ældre Android-styresystemer. Malwaren figurerer lige nu kun i app-butikker fra tredje part.

30. nov 2016