It

Processorerne nærmer sig varmemuren i 2024

Version2 Transistorerne kan snart ikke gøres mindre, og selvom der er nye teknologier på vej, så bliver varmeudviklingen et problem.

26. jul 2016

Ny Samsung-phablet kan låses op med iris-scanner

Version2 Brugere af den kommende Galaxy Note 7 kan bruge øjnene til at låse enheden op. Men kun under optimale omstændigheder.

26. jul 2016

Amerikansk dommer: Vel er Bitcoins ej penge

Version2 En domstol i Florida har afvist, at Bitcoins kan betragtes som deciderede penge. Det er snarere en ejendel på linje med en poker-chip.

26. jul 2016

Datatilsynet i ny kritik: Kommune lagde - igen igen - persondata online

Version2 Hvidovre Kommune modtager kritik fra Datatilsynet, efter at endnu en omgang persondata blev publiceret ved en fejl.

25. jul 2016

Pokemon Go-bagmand om serverpres: Vi var ikke klar til, hvad der skete

Version2 Virksomheden bag super-succesen Pokemon Go har kæmpet for at holde serverne oppe under presset fra millioner af spillere.

25. jul 2016

Kunstig intelligens skaber helt ny svamp

Version2 Vi kan oplære en kunstig intelligens til at genkende ting, og det kan bruges til at hjælpe computeren med at skabe helt nye objekter, viser forskningsprojekt, som It-Universitetet har deltaget i.

25. jul 2016

Datatilsynet til Skat: I beskytter persondata for dårligt

Version2 Version2's afsløring af, hvor let det er at veksle et CPR-nummer til telefonnummer og mailadresse, får Datatilsynet til at gribe ind over for Skats tastselv-service.

22. jul 2016

Snowden designer cover, der beskytter din mobil mod aflytning

Version2 Med et særligt metalcover, der aflæser aktiviteten på en iPhones trådløse sendere gennem porten til SIM-kortet, garanterer whistebloweren Edward Snowden sammen med en forsker fra MIT brugerne mod at blive overvåget.

22. jul 2016

BMW ved, hvor du har kørt - nu er en tysker blevet dømt på de udleverede data

Version2 I en aktuel tysk sag om trafikdrab udleverede BMW kørselsdata til retten, hvilket blev det endgyldige bevis mod bilens chauffør. Sagen har pustet til debatten om, hvordan bilproducenter bruger de indsamlede data. I forbindelse med en sag om en trafikdræbt cyklist delte bilproducenten BMW data fra en bil for at spore dens færd. Således kunne bilistens præcise adfærd på vejen op til ulykken kortlægges. Disse data gjorde politiet i stand til at udarbejde en bevægelsesprofil. Datalogningen af kørerens adfærd blev afgørende i dommen, der lød på 33 måneders fængsel til den uansvarlige bilist. Det skete ved retten i Köln. Det skriver tyske Maneger Magazin. Før det kom så langt, måtte anklagerne dog vente tålmodigt. I første omgang ville BMW nemlig ikke uden videre oplyse dataerne, som først blev udleveret otte måneder efter dødsulykken. Først herefter kunne anklagemyndigheden benytte sig af de opsamlede informationer for at forstå bilens hastighed, rute og undvigemanøvre.

22. jul 2016

Skat.dk udleverer mail og telefonnummer i bytte for CPR

Version2 Skats tastselv-service baner vejen for, at de millioner af CPR-numre, som danske myndigheder har sluppet fra sig, enkelt og hurtigt kan byttes om til en komplet personprofil. Det er sjusk med persondatasikkerheden, mener IT-Politisk Forening.

22. jul 2016