Virtuel simulering med multifysik

Opret en gratis Insights-profil hos Ingeniøren og få direkte og nem adgang til whitepapers, webinarer og e-magasiner.
Når du tilgår dette materiale, accepterer du, at sponsoren af materialet kan kontakte dig på din oplyste e-mailadresse og telefonnummer med markedsføring af ydelser, der relaterer sig til emnet, som materialet omhandler.
LoginOpret bruger

Udgivelsessponsor
Comsol

Indhold:
Med app-funktionaliteten fra Comsol kan du designe en virtuel testsuite, der kan bruges uden for udviklingsafdelingen direkte i dialog med en mulig kunde eller på ethvert trin i udviklingsarbejdet. Se hvordan du kan lave din egen app og hør hvordan apps kan bruges som strategisk værktøj til at øget vækst og nye kunder.

Hør hvordan B&O har indført simulering i organisationen og, hvordan virksomheden bruger apps til at sprede den viden, der er i huset.

Masser af virksomheder anvender allerede simuleringsværktøjer i forbindelse med udvikling af nye produkter eller optimering af eksisterende. De bruges især i de tidlige faser af produktudviklingen ofte til at sikre nogle grundlæggende krav til kvalitet, normer eller standarder. Men det er sjældent, at de avancerede simuleringsværktøjer kommer ud af hænderne på de særligt uddannede specialister og bliver brugt af andre. Men sådan behøver det ikke være. Nyt app-værktøj fra COMSOL gør det nu muligt hurtigt at udvikle specialtilrettede simuleringsapps rettet mod personer, der ikke er specialister i anvendelse af simuleringsværktøjer, men jo selvfølgelig er det inden for deres fag.

I dette webinar kan du høre om hvordan Sr. forskningsingeniør Martin Olsen de sidste 4,5 år har brugt multifysisk simulering i sit arbejde for B&O og nu senest for Harman (B&O Automotive).

Sammen med ingeniør og direktør Thure Ralfs fra Comsol, vil han blandt andet fortælle om hvordan man simulerer lydfelterne i en bilkabine og dermed eksempelvis forstår, hvorfor lyd fra en subwoofer kan være meget forskellig for passageren på forsædet i forhold til bagsædet og hvordan forkellige materialevalg i interiøretpåvirker det resulterende lydfelt - forhold der er så godt som umulige at beregne uden at kunne simulere det akustiske miljø i bilens kabine.

Martin Olsen var i sin tid med til at bringe Comsols værktøj ind i B&Os forskningsafdeling og fortæller, hvordan du kan lave din egen app og designe en virtuel testsuite, der kan bruges uden for udviklingsafdelingen direkte i dialog med en mulig kunde eller på ethvert trin i udviklingsarbejdet. Hør også, hvordan apps kan bruges som strategisk værktøj til at øge vækst og nye kunder.

Emne:
Multifysik, produktudvikling, simuleringsværktøjer

Værter:
- Thure Ralfs: Civilingeniør/direktør Comsol
- Martin Olsen: Sr. forskiningsingeniør Harman (B&O automotive)
- Bjørn Godske: Journalist Ingeniøren

Webinaret er sponseret af COMSOL og bliver produceret i samarbejde med Ingeniøren. Webinaret blev afholdt torsdag den 3. december.