Det skal du vide om cybersikkerhed i 2021

Opret en gratis Insights-profil hos Ingeniøren og få direkte og nem adgang til whitepapers, webinarer og e-magasiner.
Når du tilgår dette materiale, accepterer du, at sponsoren af materialet kan kontakte dig på din oplyste e-mailadresse og telefonnummer med markedsføring af ydelser, der relaterer sig til emnet, som materialet omhandler.

Hackerangreb koster danske virksomheder milliarder af kroner om året. Konsulentfirmaet PwC har regnet sig frem til et gennemsnitligt cirkatal for en virksomhed: 1,8 mio. kr. i ekstra udgifter som følge af et vellykket angreb. Deloitte vurderer, at den private sektor i Danmark samlet set bruger 2 mia. kr. om året på at sikre sig mod digitale trusler. Og truslerne er både alvorlige og reelle. Ved fx at bruge ransomware kan hackerne tage hele jeres it-infrastruktur som ‘gidsel’ ved at lamme den. Først når I betaler en løsesum, er der igen adgang til servere, netværk, databaser og arbejdsstationer.

I en tid, hvor værdien af data har oversteget værdien af råstoffer som guld og olie, er hackerne også på jagt efter forretningskritisk information. Det kan være viden om jeres kunder, strategien for hvordan forretningen skal vækste, forskningsresultater og patenter. Altså, ren og skær industrispionage.

Har I overvejet, hvilken værdi jeres forretningshemmeligheder har for virksomheden? Moderne cyberkriminelle er professionelle og velorganiserede. De arbejder struktureret ud fra klare angrebsstrategier. Sammen med deres hackerkolleger udvikler de avancerede koder og metoder, som kan give adgang til virksomheders data og lamme kritisk infrastruktur.

I mange tilfælde er der tale om state sponsored hacking med nærmest ubegrænsede ressourcer i ryggen. Dét er en svær fjende at bekæmpe ene virksomhed. Og tag ikke fejl. Hackerne er ofte et skridt foran. Og det kan være fatalt for forretningen, hvis I ikke følger med.

Heldigvis er der forskellige muligheder for at sikre virksomhedens data, beskytte forretningen og skabe tryghed i hverdagen. Det er dem, du kan læse mere om i denne guide.

  • De bedste sikkerhedsråd til virksomheden
  • De farligste og mest udbredte cybertrusler
  • De svageste punkter som hackerne leder efter