Sikkerhed – det usynlige internet

Opret en gratis Insights-profil hos Ingeniøren og få direkte og nem adgang til whitepapers, webinarer og e-magasiner.
Når du tilgår dette materiale, accepterer du, at sponsoren af materialet kan kontakte dig på din oplyste e-mailadresse og telefonnummer med markedsføring af ydelser, der relaterer sig til emnet, som materialet omhandler.

Når vi taler om ”Det usynlige internet”, så handler det måske i virkeligheden mere om ”usynligt indhold”, og om at effektiviteten af traditionelle IPS/IDS-systemer og firewalls er faldende på grund af den stigende brug af kryptering. Når næsten al datatrafik til internettet er krypteret, er det svært at se og analysere den reelle trafik mellem applikationerne. Dette har været en kendt udvikling i lang tid, men det er stadig noget, som mange har valgt ikke at forholde sig til. Problemet er på sin vis selvskabt, da det selvfølgelig er en god idé at benytte sig af kryptering. Og selv om det stadigt er teknisk muligt at dekryptere en del af den krypterede trafik, så den kan inspiceres af sikkerhedssystemer som IPS/IDS, firewalls og URL-filtre, er det besværligt og dyrt. Og det er grunden til, at mange virksomheder vælger at ignorere denne proces og i stedet lade firewalls segmentere som deres primære opgave og muligvis benytte sig af andre funktioner, der kan udføres uden at dekryptere applikationstrafik.

I dette whitepaper får du blandt andet en guide til forbedring af sikkerhedssystemer og liste over sikkerhedssystemer og løsninger, en hver virksomhed bør tages stilling til.