Sådan skaber virtuelle prototyper værdi for hele organisationen

Opret en gratis Insights-profil hos Ingeniøren og få direkte og nem adgang til whitepapers, webinarer og e-magasiner.
Når du tilgår dette materiale, accepterer du, at sponsoren af materialet kan kontakte dig på din oplyste e-mailadresse og telefonnummer med markedsføring af ydelser, der relaterer sig til emnet, som materialet omhandler.
LoginOpret bruger

Nyt peg og klik-værktøj fra Comsol gør med få klik udviklingsingeniørens multifysiske simuleringer tilgængelige for produktionsingeniøren og salgsafdelingen

Multifysiske simuleringer er et mere og mere populært værktøj i udviklingsafdelingerne hos virksomheder som Bang & Olufsen, FLSmidth og GEA, hvor modellerne kan simulere forholdende i komplekse, højteknologiske processer.

Men står det til softwareleverandøren Comsol, skal multifysikken fremover ikke kun være et isoleret værktøj i udviklingsafdelingen. De virtuelle prototyper skal også kunne bruges af medarbejdere i produktion, salg og design.

Derfor har Comsol lanceret et nyt værktøj, Application Builder, der ifølge Comsol gør det muligt for udviklingsingeniøren med få klik at kreere en simplificeret, brugerdefineret model, som hans kolleger kan få adgang til via en helt almindelig webbrowser.

I udviklingsafdelingen bruges multifysikken f.eks. til at simulere belastningen på en kranarms aksler og hydrauliske cylindere. Med det nye applikationsværktøj kunne sælgeren i princippet tage den model med ud til kunden og justere på en række simple parametre direkte i en browser (Foto: Comsol)
»Hvis de kloge hoveder i udviklingsafdelingen kan lave applikationer til produktion og salg, lukker det i vores øjne hullet mellem udvikling og resten af organisationen, idet man som virksomhed kan genbruge den enorme viden, man rent faktisk får bygget op hos eksperterne. Så det er den måde, vi tænker verden på,« lyder det fra Thure Ralfs fra Comsol Danmark.

Kan læres på en halv time
Med få klik med musen kan udviklingsingeniøren kreere en simpel, browser-baseret model, som salgsingeniøren kan præsentere for kunderne. Eller som produktionsingeniøren kan bruge som grundlag for optimering.

Ifølge Thure Ralfs kan enhver ingeniør lære at bygge modellerne op på under en halv time, og det er blandt andet det, han vil demonstrere på det gratis webinar i dag klokken 13-14.
Dog kræver webinaret tilmelding.

Webinaret blev afholdt d. 19. marts 2015.

Webinaret er sponseret af Comsol og produceret i samarbejde med Ingeniøren.