Projekt:magasinet 2015

Opret en gratis Insights-profil hos Ingeniøren og få direkte og nem adgang til whitepapers, webinarer og e-magasiner.
Når du tilgår dette materiale, accepterer du, at sponsoren af materialet kan kontakte dig på din oplyste e-mailadresse og telefonnummer med markedsføring af ydelser, der relaterer sig til emnet, som materialet omhandler.

I samarbejde med projekt:netværket sætter Ingeniøren i dette magasin fokus på cases, metoder og værktøjer inden for projektledelse. Fokus er denne gang på infrastrukturprojekter.

Læs blandt andet om, hvordan Vejdirektoratet har gode erfaringer med at gå i ‘tidlig teknisk dialog’ med de entreprenører, der f.eks. skal byde på byggeriet af den nye Storstrømsbro. Det giver både mulighed for at rette udbuddet til efter råd fra entreprenørerne og få promoveret projektet over for verdensmarkedet på et tidligt tidspunkt.

Chefrådgiver Steffen Moe fra Grontmij fortæller om, hvordan det netop afsluttede renoveringsprojekt på Nørreport Station i København blev en succes på grund af et langvarigt og planlagt samarbejder mellem DSB, Banedanmark og Københavns Kommune. På den baggrund giver han gode råd videre om projektsamarbejde.

Store infrastrukturprojekter skaber offentlig interesse, og motorvejsprojektet omkring Silkeborg og de omliggende højtskattede naturområder er ingen undtagelse. Projektchef Carsten Søndergaard fra Vejdirektoratet fortæller om, hvordan han har arbejdet med at sikre projektets omdømme – også i perioder, hvor det var under hård beskydning.

Rigshospitalet har vokseværk. 54.000 kvm bygges til, og ifølge projektchef John Christensen fra Grontmij har 3D-projektering været afgørende for at holde budgettet i stram snor.