Profilmagasinet 2016

Opret en gratis Insights-profil hos Ingeniøren og få direkte og nem adgang til whitepapers, webinarer og e-magasiner.
Når du tilgår dette materiale, accepterer du, at sponsoren af materialet kan kontakte dig på din oplyste e-mailadresse og telefonnummer med markedsføring af ydelser, der relaterer sig til emnet, som materialet omhandler.

I Ingeniørens Profilanalyse 2016 har ingeniørerne fået ordet og bedømmer de 111 største danske ingeniørvirksomheder ud fra en række parametre, bl.a. løn og goder, ledelse, virksomhedskultur og karrieremuligheder.

Vi går tæt på vindere og tabere i imageundersøgelsen, og du kan blandt andet læse om, hvad der gør Novo Nordisk til vinderen – også på de sociale medier. Her er medarbejderne aktive i brandingen af virksomheden som en attraktiv arbejdsplads.

I generationer har Lego leveret byggestenene til utallige timers leg i børneværelser verden over. Men hvordan tackler legetøjskoncernen den udfordring, at børn i dag tilbringer en stor del af dagen på digitale platforme? Løsningen kræver ingeniører med helt nye kompetencer.

Universal Robots kom for alvor i mediernes søgelys, da virksomheden sidste år blev solgt til amerikanske Teradyne. I år debuterer virksomheden på en 30.-plads i Profilundersøgelsen. Dens ekspansive vækst har skabt et kæmpe behov for softwareingeniører, men de er ikke lette at flytte til Fyn. Faktisk har virksomheden lettere ved at rekruttere i udlandet end blandt københavnske ingeniører.

Det myldrer med post-it-sedler på de tavler, der hænger i alle afdelinger hos årets højdespringer på Profillisten, it-virksomheden Systematic. De mange input og kommentarer er et synligt bevis på virksomhedens tilgang til innovation: Den vokser nedefra, og alle medarbejdere kan bidrage.

Profillisten i tal: Find din egen virksomhed blandt de 111 på scoreboardet, og se hvordan den klarer sig på f.eks. kendskab, løn og goder, arbejdsmiljø og faglig udvikling – set med ingeniørernes øjne.