Produktion 05 2016

Opret en gratis Insights-profil hos Ingeniøren og få direkte og nem adgang til whitepapers, webinarer og e-magasiner.
Når du tilgår dette materiale, accepterer du, at sponsoren af materialet kan kontakte dig på din oplyste e-mailadresse og telefonnummer med markedsføring af ydelser, der relaterer sig til emnet, som materialet omhandler.

Iværksættervirksomheden BlueWorkForce i Aalborg sender en helt ny type parallelrobot på markedet dette efterår. Manden bag virksom­heden vil udfordre rammerne for robotkonstruktioner, som han kalder for dyre og for ufleksible i forhold til mange kunders behov.

Danske Effimat er som den første leverandør nogensinde rykket helt ud til linjen på Audis tyske fabrik med sin seneste generation af lagerautomater. Audis kompromisløshed har gjort det muligt at tage et ordentligt teknologispring – men samtidig har Effimat måttet knokle for at leve op til de benhårde krav, som bilproducent stiller til sine underleverandører.

En ISO/TS-certificering har åbnet et stort marked for Frederikssund-virksomheden Mountain Top, der producerer låg til ladet af pickupper. I dag har virksomheden bl.a. Volkswagen, Ford, Nissan, Toyota, Mitsubishi og flere andre store bilproducenter som kunder, og omsætningen er vokset 30 procent på fire år.

Skal man insource eller outsource? Diskussionen kan let blive lidt sort-hvid. Det afgørende er, at man har en fleksibel forsyningskæde, så man kan reagere på forandringer, fremhæver insourcing-ekspert. Et eksempel er Frandsen Project, der laver belysning til byggeprojekter i hele verden. Virksomheden har ofte benyttet sig af kinesiske underleverandører, men efter dårlige erfaringer i Kina, er produktionen nu i to tilfælde sendt hjem til Danmark – med langt bedre resultater til følge.