Produktion 04 2016

Opret en gratis Insights-profil hos Ingeniøren og få direkte og nem adgang til whitepapers, webinarer og e-magasiner.
Når du tilgår dette materiale, accepterer du, at sponsoren af materialet kan kontakte dig på din oplyste e-mailadresse og telefonnummer med markedsføring af ydelser, der relaterer sig til emnet, som materialet omhandler.

Temanummer om Automatik 2016

Måske er det vores vanetænkning og ikke teknologien, der er den største barriere for at udnytte robotteknologiens potentiale fuldt ud, lyder det fra Ole Madsen, professor ved Aalborg Universitet, der var en af oplægsholderne på konferencen om fremtidens industrirobot.

Automationsleverandøren Omron lancerer nu en selvkørende robot på det danske marked. Robotten kan fungere alene eller være en del af en flåde på op til 100 mobile robotter, der styres som en taxacentral.

ABB kigger langt ud over industriens traditionelle fagområder, når der skal udvikles nye ideer. Venlige forbrugsprodukter, gadgets og unge mennesker, som har brugt store dele af deres ungdom på computerspil, viser vejen til fremtidens automation.

Toiletsædefabrikanten Pressalit må med næsten 40 robotter være en af Danmarks mest robottunge virksomheder. Her får du historien om robotternes vej ind hos Pressalit – fortalt med afsæt i tre historiske kvantespring.

Haarslev Industries på Nordfyn har gjort robotsvejsning så rentabel, at de producerer store tørringsanlæg til biologiske restprodukter mere effektivt end søstervirksomheden i Kina, selv om robotanlæggene er identiske.