Produktion 03 2018

Opret en gratis Insights-profil hos Ingeniøren og få direkte og nem adgang til whitepapers, webinarer og e-magasiner.
Når du tilgår dette materiale, accepterer du, at sponsoren af materialet kan kontakte dig på din oplyste e-mailadresse og telefonnummer med markedsføring af ydelser, der relaterer sig til emnet, som materialet omhandler.

I dette tillæg om Produktion kan du blandt andet læse om:

Det europæiske robotprogram Robot Union giver store muligheder for danske robotvirksomheder, som nu kan søge om tilskud til udvikling af prototyper og forretningsplaner. Programmet, der er finansieret med 30 mio. kr. af EU, får deltagelse af 14 organisationer fra 8 lande, og fra Danmark deltager Teknologisk Institut, Made og Odense Kommune.

Kasper Støy, der var medstifter af robotsuccesen Universal Robots, er nu klar til at automatisere laboratorier i den nye robotvirksomhed Flow Robotics. De brugervenlige laboratorierobotter skal lette håndteringen af væsker, der hver dag beslaglægger mange arbejdstimer i laboratorier verden over.

Gundestrup Mejeri på Sydfyn har speciale i rygeoste og automatiserer nu udskæring og pakning af ostene ved hjælp af en ABB-robot med visionsystem. Omstillingen af produktionen er det ene resultat af et udviklingsforløb, som Gundestrup Mejeri har fået hjælp til fra netværket Syddansk Fødevareklynge. Næste skridt er pakningen, hvor den gamle manuelle indpakning i plastbakker skiftes ud med ny vakuum-gas-pakkemaskine, der kan forsegle ostene til eksport.

Vi skal ikke undervurdere det teknologiske gearskifte, som kineserne er i fuld gang med, lyder det fra tidligere B&O-direktør Flemming Møller Pedersen, der har oplevet Kinas industri indefra gennem tre år som innovationsansvarlig for den kinesiske fladskærmsproducent TCL: »Når Kina beslutter sig for, at man vil den vej, så går man den vej. Staten subsidierer det, den gerne vil have til at ske,« siger han.