Produktion 03 2014

Opret en gratis Insights-profil hos Ingeniøren og få direkte og nem adgang til whitepapers, webinarer og e-magasiner.
Når du tilgår dette materiale, accepterer du, at sponsoren af materialet kan kontakte dig på din oplyste e-mailadresse og telefonnummer med markedsføring af ydelser, der relaterer sig til emnet, som materialet omhandler.

Hurtigere prototyper og et kobbel af teknologiscouts er en del af den opskrift, der skal proppe nye teknologier ned i fremtidens produktionsanlæg. Hos Haldor Topsøe arbejder man p.t. på cirka 40 teknologier.

DTU Elektro arbejder på at udvikle autonome undervandsrobotter, som i flok kan inspicere boreplatforme via teknologi kendt fra Googles førerløse bil. Professor ser stort behov for den slags robotter i fremtiden.

Danske virksomheder tænker for meget i prototyper, når de snakker 3D-print, mener Olivier Jay fra Teknologisk Institut. Nye materialekombinationer
som plast og grafen åbner dørene for decideret produktion.

Vi besøger Nissans bilfabrik i Sunderland, der har ført Henry Fords hundrede år gamle samlebåndsprincip ind i det 21. århundrede. Den producerer en halv million biler om året og er anerkendt som en af Europas mest effektive.