Produktion 02 2014

Opret en gratis Insights-profil hos Ingeniøren og få direkte og nem adgang til whitepapers, webinarer og e-magasiner.
Når du tilgår dette materiale, accepterer du, at sponsoren af materialet kan kontakte dig på din oplyste e-mailadresse og telefonnummer med markedsføring af ydelser, der relaterer sig til emnet, som materialet omhandler.

Med MAN Diesel & Turbos G-motorserie, der bruger syv procent mindre brændstof, er den danske producent af skibsmotorer for første gang i den situation, at skibsdesignet tilpasses motoren og ikke omvendt.

På syv år er dyneproducenten Dykon gået fra lukningstruet fallitbo til overskudsgivende prisvinder. Halvt så mange medarbejdere producerer nu tre gange så meget som før. Automation har været med til at nedbringe lønandelen til ganske få procent.

ESS-neutronkanonen i Lund ligger endnu nogle år ude i fremtiden, men fødevarebranchen er allerede begyndt at afdække mulighederne i nye materialeteknologier som neutronspredning og avancerede røntgenteknikker.

Vi besøger medicinalfirmaet Roche i Mannheim, Tyskland, hvor produktionen af moderne biologisk lægemidler sker under konstant overvågning, minimale tolerancer og en
udbredt brug af både seler og livrem.