Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Produktion 01 2018

Opret en gratis Insights-profil hos Ingeniøren og få direkte og nem adgang til whitepapers, webinarer og e-magasiner.

I dette tillæg om Produktion kan du læse om:

Den nystiftede rumfartsvirksomhed Space Composite Structures Denmark vil sammen med SDU opbygge en hyldevareproduktion af rumfartskompositter i en hangar i H.C. Andersen-lufthavnen i Odense. Stifteren er maskiningeniør Damic Ljubicic, der indtil for få måneder siden var vice president i den nu konkursramte Falck Schmidt Defense Systems. En ordre fra ESA til en værdi af 8,4 mio. kr. er en god start.

Grundfos har en klar ambition om at 3D-printe komponenter til endelige produkter, og lederen af pumpeproducentens 3D-print-afdeling, Thorsten Brorson Otte, er overbevist om, at det kan lade sig gøre. Han peger i den forbindelse på den gennemgribende teknologiske udvikling, som metalprinterne har gennemgået i de seneste ti år. Men det vil kræve nytænkning, understreger han.

Et fokus på bæredygtighed lokker kunder til butikken, oplever Nordsjællands Metalstøberi, der på få år er gået fra en genanvendelsesprocent på 10 til 90. Bæredygtighed er i dag et krav både fra de svenske kunder og i stigende grad også fra de danske. Håndteringen af spildprodukter har virksomheden outsourcet til Stena Recycling, der på sin sorteringsfabrik i Grenå årligt kan sortere 45.000 ton metalaffald, som dermed kan genanvendes i stedet for at blive kørt på deponi.

Improvisation spiller en vigtig rolle i den nordvestjyske virksomhed BM Silos tilgang til automation. Det fortæller adm. direktør Dorthe Martinsen. Det begyndte med, at hendes mand, eksportchef Claus Martinsen, en dag kom hjem fra England med en aflagt ABB-robot fra Chryslers bilfabrik. En anden gang var det hende selv, der blev betaget af et par UR-robotter på HI-messen og købte dem med hjem.