Optimering af design med multifysik

Opret en gratis Insights-profil hos Ingeniøren og få direkte og nem adgang til whitepapers, webinarer og e-magasiner.
Når du tilgår dette materiale, accepterer du, at sponsoren af materialet kan kontakte dig på din oplyste e-mailadresse og telefonnummer med markedsføring af ydelser, der relaterer sig til emnet, som materialet omhandler.
LoginOpret bruger

Se Comsols webinar om, hvordan du bruger digital simulering i stedet for at udforme fysiske prototyper. Der er store besparelser at hente

Digitale prototyper kan være vejen til store besparelser for udviklingsvirksomheder. Således har det britiske firma Yoomi sparet næsten 300.000 kroner på udviklingen af en selvopvarmende sutteflaske ved at simulere varmefordelingen ved hjælp af digitale multifysiske værktøjer frem for at fremstille en fysisk prototype. Også danske virksomheder drager nytte af værktøjerne. En af dem er Tech-Invent i Skanderborg, hvor Jesper Nygaard Sørensen er maskiningeniør og medejer. Hos Tech-Invent bruges multifysiske simuleringsværktøjer blandt andet til at undersøge, hvordan et procesanlæg skal opbygges, hvis materialet, der skal processeres, får forskellige materialeegenskaber alt efter temperaturen:

»Det er som tommelfingerregel ti gange billigere at sidde med en digital model frem for at få den fremstillet fysisk. Hvis det for eksempel er kompressible medier, så har varmen og densiteten en betydning for selve processen. Det kan vi simulere,« har han fortalt til Ingeniøren.

Webinaret er sponseret af COMSOL og bliver produceret i samarbejde med Ingeniøren