Multifysik:Termiske modeller er alfa og omega

Opret en gratis Insights-profil hos Ingeniøren og få direkte og nem adgang til whitepapers, webinarer og e-magasiner.
Når du tilgår dette materiale, accepterer du, at sponsoren af materialet kan kontakte dig på din oplyste e-mailadresse og telefonnummer med markedsføring af ydelser, der relaterer sig til emnet, som materialet omhandler.
LoginOpret bruger

Flere og flere danske virksom­heder tyer til digitale prototyper, såkaldt multifysik, frem for tidskrævende fysiske prototyper, når et produkts mekaniske, elektromagnetiske eller måske kemiske egenskaber skal testes og finjusteres

Allerede i 2007 blev multifysik spået til at blive afgørende for fremtidens produktudvikling, og tidligere i år beskrev Ingeniøren, hvordan det engelske firma Yoomi sparede 300.000 kroner på digitalt at simulere varmetransporten i firmaets selvopvarmende sutteflaske.

Men skal den digitale model give bonus, er det alfa og omega at have styr på den nok vigtigste fysik af dem alle sammen: varme. Ligegyldigt om der er tale om varmevekslere, brændselsceller, elektronik eller støbningsprocesser i fremstillingsindustrien.

»Varme er så vigtigt, for næsten uanset hvilken anden fysik man kobler det til, relaterer eventuelle problemer med flow, materialeudvidelser, elektromagnetisme eller kemi ofte til varme,« forklarer Thure Ralfs, direktør i Comsol, der sælger multifysiksoftware og i webinaret vil gå i dybden med varmesimulering i digitale modeller.

Webinaret vil starte med en generel introduktion til multifysik, inden Thure Ralfs gennemgår konkrete eksempler på applika­tioner, hvor varmesimulering indgår. Han slutter af med at opbygge en multifysisk model fra A til Z.

Webinaret er sponseret af COMSOL og bliver produceret i samarbejde med Ingeniøren.