Management Insight #4 – 2015

Opret en gratis Insights-profil hos Ingeniøren og få direkte og nem adgang til whitepapers, webinarer og e-magasiner.
Når du tilgår dette materiale, accepterer du, at sponsoren af materialet kan kontakte dig på din oplyste e-mailadresse og telefonnummer med markedsføring af ydelser, der relaterer sig til emnet, som materialet omhandler.

Tema:
Digital ledelse

Udgivelsessponsor:
IDA Lederforum
National Instruments

Management Insight er Ingeniørens ledermagasin målrettet ledere med teknologisk baggrund. Magasinet er målrettet ledere på alle planer i teknologivirksomhederne.

I denne udgave af Management Insight sætter vi fokus på digital ledelse.

Klassiske ledelsesredskaber kommer til kort med den nye digitale generation, lyder det fra Søren Schultz Hansen, erhvervsforsker og forfatter til bogen ‘Digitale indfødte på job’. Sociale medier og teknologier under konstant forandring har givet dem en ny tilgang til arbejdet, hvor MUS-samtaler og langsigtede karriereplaner slet ikke passer ind. De er mere til hyppig feedback, anerkendelse og belønning her og nu.

Små startup’er truer i dag etablerede virksomheders eksistensgrundlag. Sofistikerede algoritmer, ny teknologi og communities får dem til at vokse eksponentielt. »Uanset hvilken branche du befinder dig i, må du forvente, at du bliver ramt af en ExO. Medmindre du selvfølgelig selv formår at accelerere dine egne præstationer forinden,« påpeger canadieren Salim Ismail, der har skrevet bogen ‘Eksponentielle organisationer’.

Danske GoMore, der står bag en tjeneste til samkørsel og udlejning af privatbiler, har fordoblet antallet af brugere det seneste år. GoMore er et eksempel på en digitalt tænkende opstartsvirksomhed, der har fået stor succes i kraft af en effektiv algoritme, brugervenligt interface og et stærkt netværk af brugere, der fungerer som medarbejdere og stiller deres biler til rådighed.

Kommentar: Selve grundvilkåret for ledelse af fremtidens teknologiske virksomheder er i færd med at forandre sig voldsomt. En tryghedssøgende personlighed vil ikke have det godt som leder, og det vil heller ikke være godt, hvis man som leder ikke tør stole på sine medarbejdere. Til gengæld har man enorme muligheder, hvis man tør tænke meget stort – og hvis man tør begå fejl, skriver Rolf Ask Clausen, chefkonsulent i Ingeniørforeningen, IDA.