Management Insight #2 – 2015

Opret en gratis Insights-profil hos Ingeniøren og få direkte og nem adgang til whitepapers, webinarer og e-magasiner.
Når du tilgår dette materiale, accepterer du, at sponsoren af materialet kan kontakte dig på din oplyste e-mailadresse og telefonnummer med markedsføring af ydelser, der relaterer sig til emnet, som materialet omhandler.

Tema:
Ledelse over grænser

Udgivelsessponsorer:
National Instruments, IDA Lederforum

Management Insight er Ingeniørens nye ledermagasin målrettet ledere med teknologisk baggrund. Magasinet er målrettet ledere på alle planer i teknologivirksomhederne.

I denne udgave af Management Insight sætter vi fokus på ledelse over grænser. Magasinet leverer konkrete erfaringer, værktøjer og metoder til ingeniørlederen, der ønsker at optimere samarbejdet mellem medarbejdere på tværs af en international virksomhed.

FLSmidth har ansat ingeniør Søren Grubbe til at rydde op i et globalt logistisk kludetæppe. I den nyoprettede stilling som vice president for Group Logistics skal han spare koncernen for et trecifret millionbeløb over de kommende år ved at strømline infrastrukturen verden over og tænke logistikken ind, lige fra produktdesign til effektiv lagerstyring. Læs med i hans masterplan.

Videndeling på tværs af grænser stiller store krav til den danske leder, ifølge Peter Gammeltoft, professor i international ledelse ved CBS. En hindring kan f.eks. være, at medarbejderne er bange for at save den gren over, de selv sidder på, hvis de deler for meget ud af deres specialviden.

Værktøjsproducenten Hilti investerer store summer i en verdensomspændende workshop for at sikre sig, at alle 22.000 medarbejdere kender til virksomhedens værdier. Tiltaget giver de ansatte unikke muligheder for at gøre karriere i Hiltis afdelinger i andre lande – netop fordi værdier, systemer og begreber er de samme overalt.

Kommentar: Projekter bliver stadigt oftere gennemført på tværs af landegrænser, og de kulturelle
forskelle øger både usikkerheden og kompleksiteten i projekterne. Claus Havemann Andersen, Executive Vice President I Mannaz, giver gode råd og deler en oplevelse fra Albanien.