Lær, hvordan multifysiksimulering kan anvendes til topologi-optimering

Opret en gratis Insights-profil hos Ingeniøren og få direkte og nem adgang til whitepapers, webinarer og e-magasiner.
Webinar: Lær, hvordan multifysiksimulering kan anvendes til topologi-optimering
Når du tilgår dette materiale, accepterer du, at sponsoren af materialet kan kontakte dig på din oplyste e-mailadresse og telefonnummer med markedsføring af ydelser, der relaterer sig til emnet, som materialet omhandler.
LoginOpret bruger

Dette er et sponseret webinar fra Comsol. Når du tilmelder dig webinaret, accepterer du at kunne modtage e-mails fra Comsol AB og dets partnere vedrørende lignende arrangementer, produktnyheder og tilbud. Du accepterer også, at Comsol må behandle dine oplysninger i henhold til deres privatlivspolitik. Du har altid mulighed for at trække dit samtykke tilbage ved at kontakte Ingeniøren eller Comsol.

Se webinaret nu

Deltag i Ingeniørens gratis webinar, og mød Anders Lindhardt Christensen fra Resolvent og Thure Ralfs fra Comsol i en teknisk gennemgang af, hvordan multifysiksimulering kan anvendes til topologi-optimering af eksempelvis 3D-printet designs.

Topologi-optimering er en metode, hvor man giver softwaren nogle parametre (det kunne f.eks. være, hvor meget vægt en flyvinge skal kunne holde), og så konstruerer den selv et design, der lever op til disse parametre. Det kan give nogle "skæve" design, som har været svære at producere med traditionelle produktionsmetoder som at bukke eller støbe. Men med 3D-print kan det bedre lade sig gøre.

Topologi-optimering er endnu ikke så udbredt i Danmark, men flere og flere viser interesse for det. Det egner sig specielt til mikro-elektriske systemer, hvor materialet ætses væk.

Vi vil se en case af Anders Lindhardt Christensen fra konsulentvirksomheden Resolvent. Han vil demonstrere, hvordan Resolvent igennem simuleringer fik identificeret, hvilke dele af et system der kan optimeres. Ved at vise, at dele af systemet fungerer optimalt, ved udviklingsafdelingen, hvilke andre dele af systemet der skal rettes fokus mod.

Det får du ud af webinaret

  • ​​​​​​​​​​​​​​Lær, hvordan virtuelle prototyper kan bruges til topologi-optimering
  • Se, hvad der skal til for at bygge en model, og hvordan man udfører optimeringen i praksis
  • Lær, hvilke fordele og begrænsninger der er vigtige at tage i betragtning, når man opstiller en virtuel prototype