Insight Projektværktøjer 2015

Opret en gratis Insights-profil hos Ingeniøren og få direkte og nem adgang til whitepapers, webinarer og e-magasiner.
Når du tilgår dette materiale, accepterer du, at sponsoren af materialet kan kontakte dig på din oplyste e-mailadresse og telefonnummer med markedsføring af ydelser, der relaterer sig til emnet, som materialet omhandler.

Udgivelsessponsorer
Antura og NNE Pharmaplan

Insight Projektværktøjer er Ingeniørens magasin om it-systemer til projektledelse, og her kan du læse om de nyeste tendenser på området gennem en række case-historier.

Der er også masser af inspiration at hente på projekt:værktøjsdagen, som Ingeniøren og projekt:netværket afholder 26. november 2015 på Radisson Blu Falconer Hotel & Conference Center, Falkoner Allé 9, 2000 Frederiksberg. Tilmeld dig på: www.projektdagen.dk

I magasinet kan du bl.a. læse om, hvordan senior director Thomas Yde Havgaard har indført en ny proces for porteføljestyringen i Lego Operations. Den skal gøre det lettere at prioritere projekterne og søsætte færre – med det resultat at det er de rigtige projekter, der bliver gennemført. Den tætte opfølgning giver også mulighed for, at de enkelte afdelinger i f.eks. Tjekkiet, Mexico og Kina kan hjælpe hinanden.

Et nyt it-system skaber kun værdi, hvis medarbejderne udnytter det til en ny og mere effektiv arbejdsgang. På samme måde er der er masser af lavthængende frugter at plukke i forandringsprojekter i form af uforløst gevinstpotentiale, hvis blot projektledere bliver bedre til at fokusere på, hvordan projekter skal ændre adfærden i organisationen, lyder budskabet i ny bog om gevinstrealisering.

Kong Arthur, Merlin og ridderne af det runde bord har centrale roller, når der søsættes projekter i Kalundborg Forsyning. Den berømte legende har inspireret til en projektkultur med en klar ansvarsfordeling og en samarbejdsmodel, der sikrer større arbejdsglæde. Den skal danne skole for samarbejdet med entreprenører og rådgivende ingeniører i byggebranchen.

Bløde værdier sniger sig i det hele taget ind i projektledelse – f.eks. i form af begrebet resiliens, der er det nye mantra for robusthed og overskud i projektarbejdet. Global Knowledge er en af de store kursusvirksomheder, der nu udbyder kurser i resiliens, som skulle kunne gøre os bedre til at tackle de udfordrende situationer, vi kan stå i, når ressourcerne er for få, og stressen er ved at melde sig.