High-speed 2015

Opret en gratis Insights-profil hos Ingeniøren og få direkte og nem adgang til whitepapers, webinarer og e-magasiner.
Når du tilgår dette materiale, accepterer du, at sponsoren af materialet kan kontakte dig på din oplyste e-mailadresse og telefonnummer med markedsføring af ydelser, der relaterer sig til emnet, som materialet omhandler.

De næste 16 år bliver én stor køreplansændring som følge af projekter som signalprogram, elektrificering, timemodel og Femern-forbindelsen. Dermed kan togpassagerer over hele
landet se frem til skiftende køreplaner, lukkede strækninger og færre afgange frem til 2031.

Et forslag fra EU-Kommissionen skal nedbringe udslippet af skadelige gasser og partikler fra dieselmotorer bl.a. i tog, men ifølge (daværende) transportminister Magnus Heunicke skal Danmark arbejde for, at de danske dieseltog, der udleder store mængder forurening, fritages for de nye EU-regler.

Modebegrebet Internet of Things bliver meget konkret hos Oslos kommunalt ejede selskab Sporveien, der med en radikal ny tilgang til togdrift og vedligehold sætter sensorer på sine T-bane-vogne og sender tilstandsdata videre trådløst, så man kan reagere straks, hvis en reservedel skal udskiftes.

Fjernbanens nye signalsystem, ERTMS, er baseret på den 20 år gamle og forældede kommunikationsteknologi GSM-R, der har lav båndbredde og næppe vil supporteres
af producenterne i særlig mange år endnu. Men da den er standard i EU, installeres den nu i danske tog.