Gratis webinar: Sådan finder du vejen til den digitale tvilling gennem fysikbaserede modeller

Opret en gratis Insights-profil hos Ingeniøren og få direkte og nem adgang til whitepapers, webinarer og e-magasiner.
Webinar: Gratis webinar: Sådan finder du vejen til den digitale tvilling gennem fysikbaserede modeller
Når du tilgår dette materiale, accepterer du, at sponsoren af materialet kan kontakte dig på din oplyste e-mailadresse og telefonnummer med markedsføring af ydelser, der relaterer sig til emnet, som materialet omhandler.
LoginOpret bruger

En digital tvilling er et virtuelt spejlbillede af et fysisk produkt, som kan bruges til at analysere et produkt igennem hele dets livscyklus. Den kan bruges til alt fra produktudvikling og optimering til at simulere materialebelastning og forudse produktlevetid. Gartner peger på digitale tvillinger som en ud af de ti vigtigste teknologitrends i 2018. Men hvordan når vi derhen?

Se webinaret nu

Vejen til den digitale tvilling er belagt med række højaktuelle buzzwords som:

  • IR 4.0
  • Simuleringsbaseret udvikling
  • Virtuel prototype
  • Virtuel produktudvikling

I dette webinar vil vi med Thure Ralfs fra Comsol dykke ned i disse trends og se, hvilke faktorer der ligger bag disse begreber, og give et indblik i, hvordan de hænger sammen.

De seneste år har tanker om produktionsoptimering fra Industri 4.0 vundet indpas i danske industrivirksomheder, og flere virksomheder er begyndt at digitalisere deres produktion. Med den voksende datamængde fra produktionen kan man med den digitale tvilling koble CAD-modellen sammen med realtime IoT-data. Det gør det muligt at skabe en digital tvilling model i 3D, der er vist i den kontekst, der svarer til konteksten på det fysiske produkt.

Det indgående kendskab til et fysisk produkt fra en virtuel platform giver, foruden en række konkurrencemæssige fordele, helt konkrete værktøjer til de forskellige specialister, som sidder med et produkt igennem de forskellige faser af dets livscyklus. Så eksempelvis simuleringseksperten kan gå helt i dybden med de enkelte parametre, og udviklingsingeniøren kan arbejde på et højere abstraktionsplan med den grafiske interface.

Alt efter hvor man er i et produkts livscyklus, kan den digitale tvilling bruges til eksempelvis at afprøve nye designs, optimere designs og forudse levetider. Men for at at nå til den digitale tvilling, er det en forudsætning at starte med at gå virtuelt. Før man kan begynde at koble CAD-tegninger sammen med realtimedata fra produktionen, er det nødvendigt at få skabt en digital model af produktet som er baseret på de bagvedliggende fysikker.

Det får du ud af webinaret:

  • Lær, hvad der ligger bag begreber som digital tvilling, IR 4.0, simuleringsbaseret udvikling, virtuel prototype og virtuel produktudvikling.
  • Se, hvordan virtuelle fysiske modeller er første skridt mod den digitale tvilling.
  • Se, hvilke faggrupper som får gavn af fysiske simuleringer igennem et produkts livscyklus,

På webinaret vil du møde:

Thure Ralfs, civilingeniør og direktør i COMSOL, vil præsentere de muligheder, som multifysik-software tilbyder, og hvordan den virker i praksis.

Lars Mathiasen, vært, Ingeniøren.