Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Elektronik 02 2016

Opret en gratis Insights-profil hos Ingeniøren og få direkte og nem adgang til whitepapers, webinarer og e-magasiner.

Temanummer om elektronikmessen E 16

Mens elektronikbranchen var en af de første industrier til at automatisere produktionslinjerne, har branchen først sent fået øjnene op for friarmsrobotterne, lyder det fra Søren Peter Johansen, faglig Teknologisk Institut sekretær i Dansk Robot Netværk, Dira. Han peger på, at de nye og kommende ­generationer af robotter giver masser af muligheder for elektronikproducenterne.

Partnerskaber og økosystemer af teknologier er afgørende for at få Internet of Things ud over rampen, ­mener IBM’s danske IoT-direktør. Derfor rækker IBM en udstrakt hånd frem til de danske udviklere af embedded software, gateway-­teknologi og apps.

Hvilken trådløs kommunikationsstandard vinder slaget om det intelligente hjem? Endnu en lovende spiller har meldt sig ind i ræset i form af Thread, der bakkes op af giganterne Samsung og ­Google.

Intelligent mærkning med RFID-tags er et hurtigt voksende marked for etiketproducenten Etisoft. Også elektronikproducenterne er ved at få øjnene op for mulighederne i RFID-tags, der kan sikre korrekt håndtering af printkomponenter.

Kan man opgradere sit produktionsudstyr til noget nær Industri 4.0-standard uden at sprænge banken? Ja, mener SmartTec, som har udviklet en smart controller, der kobler eksisterende maskiner på nettet.